Свято як матриця

Свято як матриця

У п’ятницю о сьомiй ранку в терміналі А Бориспільського аеропорту зібралися кілька десятків українських журналістів — головні редактори, оглядачі ділових тижневиків, журналісти, що пишуть про культуру, представники онлайн–видань. О восьмiй чартер на Донецьк — київські медійники їдуть на святкування 10–річчя компанії Рiната Ахметова System Capital Management, у кожного — своя програма: для ділової преси — прес–конференція «топів» SCM, для «культурних» — відкриття виставки сучасного мистецтва Art Point, куратором якої виступила знана київська галеристка Людмила Березницька, потім для головних редакторів — гулянка з VIPами в «Донбас–Арені», для журналістів — вечірка з гуртом ВВ у «Юзовській пивоварні». Усе розписано і стратифіковано: вхід на святкування за електронними запрошеннями, дрес–код — Cocktail Attire, організація чітка, як у закордонній поїздці. У журналістському літаку вже зайняли передні місця Потап і Настя Каменських, Олег Скрипка, Гайтана — 19 листопада головний корпоратив країни у Донецьку, значить, треба летіти туди.

Підлаштувалися під кіно

Підлаштувалися під кіно

У вересні в Білогородці Київської області стартував проект iз відновлення мережі районних та сільських кінотеатрів, який передбачає переоснащення занедбаних клубів і кінотеатрів цифровими технологіями. Тоді «Україна молода» писала, що до кінця року, починаючи з Київщини, мають відкрити 100 експериментальних кінотеатрів iз проекторами голландської компанії IDS. Фільми для цих кінотеатрів роздаватимуть на флешках. Якщо до кінця року люди проголосують в анкетах, що хочуть, аби в їхньому місті (селі) був такий цифровий зал, тоді доведеться орендувати супутник і вже з нього по всій Україні запускатимуться фільми. Відновлення кінотеатрів у селах та районних центрах започаткувала Національна кіностудія імені Довженка спільно з Міністерством культури і туризму.

Мистецтво як засіб флірту

Мистецтво як засіб флірту

У столичному Центрі сучасного мистецтва М17, колишньому приміщенні Французького культурного центру, відкрилася передаукціонна виставка сучасного мистецтва, яку вчетверте організовує аукціонний дім «Золотое сечение». Перше, що викликало зацікавлення, — це списки запрошених. Охоронець вправно перегортав кілька аркушів А4, на яких були прізвища Наталі Заболотної, Вікторії Тігіпко, Єлизавети Ющенко, Маші Єфросиніної, Нестора Шуфрича, Зінаїди Ліхачової, Валіда Арфуша, Марини Кінах, Остапа Ступки, Олега Скрипки та інших ділових та творчих людей. Однак вони не прийшли смакувати шампанське під музику діджея і вивчати стартові ціни на роботи метрів актуального мистецтва. Натомість зібралися всі галеристи Києва: Павло Гудімов, Євген Карась, Тетяна Миронова, Марина Щербенко, Антін Мухарський, Олег Байшев і Дарина Жолдак.

Всі статті рубрики