«НУ» й Білопільщина!

11.11.2010

Білопільський район — чи не єдиний у Сумськiй області, який на загальному тлі змін політичних орієнтирів виявив усталеність своїх симпатій. Результати виборів до райради засвідчили, що тут, як і на попередніх виборах, за партійними списками перемогла «Наша Україна». Далі майже нога в ногу йдуть Партія регіонів та «Батьківщина». Серед мажоритарних кандидатів більшість за ПР, а другою знову є «НУ».

Партія висувала 15 кандидатів у сільські та селищні голови. Дванадцять із них обрані. Якщо врахувати, що загалом у районі 28 рад, результат досить добрий.

Які ж передумови такої популярності партії в районі? Голова районної організації «НУ» Сергій Дворнік переконаний: справа передусім в особистостях. До організації приймали людей, які твердо стоять на своїх позиціях і намагаються виконувати взяті зобов’язання. На цьому базується їхній авторитет. «І люди вже дивилися не тiльки на партію, а й на прізвища. Тому річанський голова Микола Солодовник отримав 86% голосів, Тетяна Прокопенко у Сергіївці та Володимир Котенко у Терещенках — понад 70%... Зi 120 наших висуванців до сільських та селищних рад пройшли 92».

Другою засадою успішних виборів пан Дворнік вважає те, що в районі збереглася партійна команда. Фактично на нинішні перегони йшли таким же складом, як на попередні. «А головний наш пріоритет — інтереси територіальної громади. І дуже позитивним було, що навколо цього об’єдналися в попередньому депутатському корпусі райради не лише ми. Коли йшлося про інтереси людей, однакові підходи були і у депутатів від Партії регіонів, у соціалістів і комуністів. Тому, незважаючи на настрої з Києва та Сум, завдяки прагненню особистостей працювати на інтереси громади, рада могла відстоювати свою позицію. Така консолідація кольору не має. Хочеться, аби й нинішня рада трималася цих орієнтирів», — каже голова районної організації «НУ».

Попередню райраду очолював сам Дворнiк. Зрозуміло, нинішні вибори голови райради можуть отримати непросту колізію. Кандидатів будуть представляти різні політичні сили. За попередніми даними, депутати від «Нашої України» та «Батьківщини» знову пропонуватимуть на цю посаду Сергія Дворніка.

У будь–якому разі пан Сергій уже отримав привітання від Віктора Ющенка. Дізнавшись, як проголосував район, екс–Президент зателефонував до Білопілля (Вiктор Андрiйович свою трудову дiяльнiсть починав саме в цьому районi), аби особисто подякувати «нашоукраїнцям» за ефективну роботу.