Ай–ай–ай, заробили мільярди

Ай–ай–ай, заробили мільярди

Якщо комусь у цьому світі й невідомо, що таке економічна криза, то це засновнику і генеральному директорові корпорації Apple Стіву Джобсу. Поки інші компанії затягували пояси, підраховуючи збитки, «епплівці» розробляли, рекламували і продавали свої «айфони» та «айпеди». У тих країнах, де їх узагалі продають, на придбання плаского телефона–екрана iPhone та планшетного ноутбука iPad треба записуватися в чергу, попри те що практична цінність цих дівайсів у кращому разі така сама, як у їхніх технологічних попередників та аналогів, а ціна при цьому удвічі–втричі вища.

Чому не кожен любить чарку

Чому не кожен любить чарку

Американські вчені виявили антиалкогольний ген, здатний уберегти людину від пияцтва. Таку хорошу новину повідомило цього тижня Бі–Бі–Сі. Гірша новина — те, що такий ген присутній в активному стані в організмі лише 10—20 відсотків представників роду людського. Але хай там як, а активізація такого гена в організмах решти людей здатна спричинити повну відмову від алкоголю.

Весь «прикид» в одному флаконі

Весь «прикид» в одному флаконі

«Сидить, мов намальований». Якщо раніше цю метафору застосовували до добре припасованого одягу, то тепер вона набуває прямого значення — завдяки британським ученим, які розробили нову революційну технологію «спрей–он», або «одяг–аерозоль». Завдяки винаходу науковців стати ткачем, дизайнером і кравцем «в одному флаконі» зможе кожен, усього лише розпиливши з балончика на шкіру спеціальний спрей. Під дією температури тіла «фарба» за лічені хвилини перетворюється на тканину, яка бездоганно облягає контури фігури, не маючи при цьому жодних швів. Унікальна технологія може не лише здійснити революцію у світі моди та легкої промисловості, а й полегшити страждання хворих, які нині змушені терпіти болючий процес накладання важких пов’язок на рани та опіки.

Всі статті рубрики