На Банковій — не пікетувати!

23.10.2010

Окружний адміністративний суд Києва учора заборонив партії «За Україну!» проводити акцію з вимогою негайного звільнення міністра освіти та науки Дмитра Табачника. Як повідомляє прес–служба партії, в рішенні суду вказано, що з 24 по 26 жовтня в Україні перебуватиме з візитом прем’єр–міністр Канади, а 27 жовтня — прем’єр–міністр РФ Володимир Путін. Відповідно до рішення суду, «проведення масових заходів біля приміщення адміністрації Президента негативно вплине на імідж столиці України, що зумовить негативне враження вищих посадових осіб іноземних держав про країну в цілому».

Тож активісти партії вчора змушені були розпочати акцію неподалік — на вулиці Лютеранській. Голова київської міської організації партії Юрій Зубко заявив, що рішення суду є суто політичним. Адже лідер партії В’ячеслав Кириленко ще в день призначення Табачника міністром освіти зареєстрував у Верховній Раді проект постанови про його звільнення.

Напередодні Окружний Адміністративний суд Києва із таким самим формулюванням заборонив Київському обласному осередку партії «Батьківщина» проводити будь–які акції на Банковій. Учора БЮТівці збиралися почати під АП безстрокову акцію протесту з вимогою зняти з місцевих виборів представників псевдо–«Батьківщини», а також звільнити «губернатора» Київщини Анатолія Присяжнюка. Але Феміда відмовила, мотивуючи своє рішення тим, що намети БЮТ «не лише створять антисанітарні умови, порушать правила благоустрою та заважатимуть діяльності розташованого поруч вищого органу державної влади», а й, знову ж таки, зашкодять іміджу держави.