Пух, перо і зламані кінцівки

23.10.2010

«Ні пуху ні пера» — кажуть у нас, коли насправді бажають людині удачі в якійсь справі. Цей вислів виник у середовищі мисливців і ґрунтується на забобонних уявленнях про те, що при прямому побажанні «пуху й пера» можна «наврочити». У британців керуються такою ж логікою, але кажуть: «Break a leg!» («Щоб ти ногу зламав!»). І, виявляється, іноді це жартівливе побажання може реалізуватися.

42–річний Нік Форті зламав ногу внаслідок аварії, яка сталася, коли він їхав на мотоциклі Harley–Davidson на власне весілля. Церемонія вінчання мала відбутися в церкві міста Нортгемптон, що за 108 км від Лондона. За повідомленням сайту Metro.co.uk, прикол полягає в тому, що перед виїздом двоюрідна сестра прислала Нікові SMS–повідомлення з побажанням «Бодай ти ногу зламав!»

Форті сприйняв це буквально і зламав ногу одразу в трьох місцях. До шпиталю його супрово­джувала наречена Емма Бірн. Медики надали женихові необхідну допомогу й залишили в лікарні. А наречена була змушена відправитися до гостей, які зібралися на весілля, танцювати весільний танець і різати торт без Ніка.

Містер Форті каже, що тепер усвідомлює іронічність ситуації, але одразу після аварії йому було не до сміху. Вони з нареченою повторять весільну церемонію, щойно Ніка відпустять лікарі. «Ми все зробимо належним чином. Але до церкви поїдемо не на мотоциклі, а на машині. Або, можливо, мені вдасться позичити танк, щоб довезти Ніка до церкви в повній безпеці», — каже молода.