Снарядами — по силовиках

Снарядами — по силовиках

    Warning: Invalid argument supplied for foreach() in /home/clients/umoloda/inc/templates/news2.inc on line 44

Учора в Кіровограді пролунали три вибухи біля адміністративних будівель місцевих підрозділів прокуратури, міліції та суду. Як повідомляє прес–служба обласної міліції Кіровоградщини, один iз перших вибухів стався біля сходів будівлі обласної прокуратури приблизно о третій годині ночі. На місце пригоди одразу виїхали керівництво обласного УМВС, прокуратури, слідчо–оперативна група Ленінського райвідділу міліції у повному складі, працівники МНС та співробітники інших зацікавлених служб, зокрема й iз СБУ.

Їли котячий корм, фасували борошно...

Їли котячий корм, фасували борошно...

Правоохоронці звільнили людей, яких тримали в темному столичному підвалі й змушували працювати, годуючи кормом для котів. Дивує, що чотирьох українців тримали три роки у рабстві в густонаселеному районі Києва, поруч із житловими багатоповерхівками та супермаркетом!

Черговий наступ «ущємльонних»

Черговий наступ «ущємльонних»

За роки незалежності депутати Запорізької обласної і міської рад неодноразово (щонайменше п’ять разів) намагалися надати «язику сусіди» особливого статусу, тим самим звужуючи права патріотично налаштованих українців. Учергове, 9 вересня, це зробили депутати «обласного розливу», вирішивши, що «вєлікій і могучій» повинен стати регіональною мовою. Вибори ж на носі, відтак і в «мовних Геростратів» виникла потреба будь–що «засвітитися» на електоральному полі.

«Зелена» ванна

«Зелена» ванна

Вода позеленіє через додавання органічного барвника під назвою флуоресцеїн, який допоможе виявити місця витоків води в тепломережах частини Печерського, Шевченківського, Голосіївського, Дніпровського, Дарницького та Солом’янського районів столиці. «Наразі спостерігається збільшення обсягів підживлення по ТЕЦ–5 та СТ–1. Це свідчить, що в деяких невизначених місцях відбувається виток теплоносія, — розповів технічний директор АК «Київенерго» Олександр Зайцев. — Пофарбована вода дозволить нам побачити досі «невидимі» ділянки пошкоджень у системах бойлерних».

«На варті» православ’я

«На варті» православ’я

І в останній сесійний день депутати Сімферопольської міськради нинішньої каденції не захотіли наступати на горло власній «пісні». А вперше вони — переважно «регіонали» і «вітренківці» — «проспівали», причому двічі, на пленарному засіданні 23 вересня поточного року, відмовивши Кримській єпархії УПЦ (КП) у видачі дозволу на розробку проекту землеустрою щодо відведення земельної ділянки під будівництво собору. Просила ж єпархія у них усього 0,49 гектара на вулиці Київській, неподалік української школи–гімназії. Необхідність у цьому є, позаяк парафіяни цієї конфесії у кримській столиці мають лише непристосовану для Богослужіння будівлю колишнього військового училища. Інших храмів УПЦ (КП) тут немає.

Молоко — як водиця

Молоко — як водиця

Віднедавна користь українських молочних продуктів — дискусійне питання. Інспектори Держ­споживстандарту України здійснили перевірку «молочки» українських виробників і дійшли не дуже втішних висновків: вимогам не відповідає 20% продукції.

Безмір через «мобілку»

Безмір через «мобілку»

Черговий випадок підліткової жорстокості стався в одній iз полтавських шкіл. Як повідомили «УМ» у прес–центрі обласної міліції, серед білого дня школярки влаштували з’ясування стосунків недалеко від школи. 13–річну дівчинку, яка впала на коліна, жорстоко побила її 14–річна колишня подружка, учениця 9–го класу. Поряд стояла 16–річна учениця ПТУ, яка примушувала жертву витирати її взуття. Все це тривало близько 15 хвилин і супроводжувалося нецензурною лайкою, образами, а також сміхом і гучними коментарями з боку так званих глядачів, яких зібралося немало.

НОВИНИ ПЛЮС

НОВИНИ ПЛЮС

    Warning: Invalid argument supplied for foreach() in /home/clients/umoloda/inc/templates/news2.inc on line 44

З барського плеча

З барського плеча

У новому Податковому кодексі заборони «секонд–хенду» все ж не буде. Про це під час брифінгу у Верховній Раді сказав голова Комітету з питань митної та податкової політики Віталій Хомутинник. За словами нардепа, «секонд–хенд» забороняли два пункти нової редакції кодексу: один стосувався митного тарифу і зобов’язував рахувати вживаний одяг не на вагу товару, а поштучно; другий забороняв торгувати «секондом» приватним підприємствам, що платять єдиний податок (так званим «спрощенцям»).

Перездачі знову безкоштовні

Перездачі знову безкоштовні

Чинна влада продовжує задобрювати студентство напередодні виборів. Після того як «добрий цар» Віктор Янукович дав вказівку відмінити платні побори (показово, що відповідний наказ вийшов ще наприкінці серпня, а Президент розпорядився його скасувати саме в розпал передвиборчої кампанії), міністр освіти Дмитро Табачник таки скасував своє попереднє рішення щодо платних послуг у вишах. Натомість доручив у тижневий термін підготувати новий документ з переліком послуг, які будуть платними. Водночас принципові для студентства «послуги» — перездача іспитів, користування інтернетом, лабораторні роботи — мають залишитися безкоштовними.

Всі статті рубрики