Хоружівка — помаранчева!

19.10.2010

У рідному селі Віктора Ющенка на Сумщині — Хоружівці Недригайлiвського району — вже кілька днів обурено обговорюють «викид» столичних новин. Одна з газет олігарха Ріната Ахметова, смакуючи, повідомила: мовляв, у Хоружівці політичний «переворот» — депутати сільради зреклися «Нашої України» й подалися у Партію регіонів. Зрадила, «за легендою», Віктора Андрійовича навіть голова сільради Ніна Левченко (між іншим, троюрідна сестра Ющенка) — вона начебто висувається від Партії регіонів на посаду селищного голови.

«Я про це від людей почула, — розказує «УМ» ображена на столичних писак Ніна Левченко. — Хай Бог милує, щоб я у Партію регіонів перейшла! Мене політична партія «Наша Україна» висунула як кандидата на селищного голову, є і відповідні документи, що підтверджують це. Я йду тільки від «Нашої України». І навіть гадки в мене немає про те, щоб змінити партійність. Виберуть чи не виберуть — це право громади. Але я дотримуюся своєї позиції і підтримую свого Президента. Бо Віктор Ющенко як був нашим Президентом, так і залишається».

Здивувалися новинам про партійне «перефарбування» і місцеві депутати сільської ради. Перехід «нашоукраїнців» у «ворожий» табір «УМ» спростував голова Сумської обласної партійної організації «Наша Україна» Володимир Сапсай: «Це не відповідає дійсності. Може, нинішній владі так хочеться, щоб усі перейшли. Але такого немає! Лише один депутат у сільській раді — шкільний фізрук — балотується від Партії регіонів: йому запропонували — він і пішов. Так що усі ці розмови — наклепи чистої води».

На переконання Володимира Івановича, подібні публікації та чутки поширюються свідомо, аби «дискредитувати Ніну Олександрівну в очах людей як кандидата від «Нашої України», бо є побоювання, адже вона — серйозний кандидат».

Отож викликали ці публікації чималий резонанс. «Людей ця публікація зачепила, адже вони звикли за п’ять років, що їм говорять правду, — зауважує Володимир Сапсай. — А тепер усе навпаки — відверто брешуть».

Власне, публікація у столичній пресі стала однієї з обговорюваних тем на сходці в Хоружівці — учора представники «Нашої України» зустрічалися з місцевими жителями. Щоправда, до газети, яка надрукувала неправду, позиватися депутати не збираються. «Нехай лишається все на їхній совісті», — каже пані Ніна. Їй, мовляв, вистачає і господарської роботи в селі: за ці п’ять років у Хоружівці побудували та ввели в експлуатацію дитячий будинок, з’явилося чимало робочих місць, ось–ось запрацює харчоблок — магазин, їдальня для агрофірми, переробний цех. Будують у Хоружівці будинки для лікарів та вчителів. Ще в планах Ніни Олександрівни — знайти для села фахового головного лікаря та відновити будинок культури.