З «Кільцевої» до центру — за півгодини

З «Кільцевої» до центру — за півгодини

Трамвайною Покрова не стала. Заплановане на 14 жовтня відкриття першої черги реконструйованої швидкісної лінії трамваю перенесли на два дні. І ось минулої суботи це нарешті сталося. Фактичний господар столиці Олександр Попов під час урочистого відкриття «швидкісного» доповів Прем’єр–міністру Миколі Азарову: «Трамвай здатний перевозити 15—20 тисяч пасажирів упродовж години. На лінії працюватиме 40 одиниць електротранспорту, тож інтервали руху потягів становитимуть від двох до шести хвилин — залежно від маршруту. Максимальна швидкість локомотиву становить 65 км за годину, але, враховуючи зупинки на станціях, середня швидкість руху потягів коливатиметься від 25 до 30 кілометрів за годину».

Переднайбідніші

Переднайбідніші

Серед 40 держав Європи за рівнем добробуту Україна — на передостанньому місці. На останньому — Молдова. Такі результати рейтингу «Світовий достаток–2010», складеного експертами відомого швейцарського банку «Кредіт Свісс» (оцiнювали чисту вартiсть майна та кошти, якими володiє особа у певний промiжок часу. — Авт.). Так, середній розмір статку українця — 2,7 тисячi доларів, це лише на 200 доларів більше, ніж у молдаванина — найбіднішого з європейців. Натомість, за останні десять років молдаванин поліпшив своє становище майше учетверо, а українець — лише втричі. Згідно з дослідженням, найбільше українці мали у 2007 році, в середньому — 6 тисяч доларів, але потім почалася криза, й у 2008–му середній статок українця знизився до 4 тисяч, а в 2009–му — до 2,5 тисячi доларів, передає «Лігабізнесінформ».

Обдурити природу

Обдурити природу

Міністерство охорони здоров’я України оприлюднило проект наказу, яким пропонується «відкоригувати медико–біологічні та соціально–психологічні показання та протипоказання для зміни (корекції) статевої належності». Простіше кажучи, внесли низку змін до показань, за яких можна змінити чи відкоригувати стать. У першу чергу чиновники пропонують знизити вік українців, котрих допускають до таких операцій, з 25 до 18 років. Також такі люди до хірургічного втручання чи гормональної корекції можуть мати дітей. Однак у запропонованій редакції правил МОЗ залишається обмеження для осіб, які перебувають у шлюбі.

Наступним будеш?

Наступним будеш?

Черговий випад влади у бік громадських організацій не залишився поза увагою суспільства. У суботу десятки активістів прийшли під стіни Міністерства внутрішніх справ України, щоб висловити свій протест проти незаконних дій міліції відносно Вінницької правозахисної групи (ВПГ) та її координатора Дмитра Гройсмана. «Справа проти Гройсмана — справа проти всіх нас. Ні — поліцейській державі!», — скандували учасники акції. Обурені діями вінницької міліції активісти вимагали негайно припинити чинити тиск на громадську організацію та закрити кримінальну справу, порушену проти Гройсмана за фактом розповсюдження порнографії через iнтернет. Йдеться про відеоролик порнографічного змісту з людьми, схожими на російських опозиціонерів, який Гройсман розмістив у своєму блозі (сторінці в iнтернеті).

Дайте роботу!

Дайте роботу!

У Державному комітеті статистики навели сумні цифри — минулого місяця кількість зареєстрованих безробітних у країні зросла на 11,7 тисячі осіб. Наразі ж рівень безробіття складає 1,5% від загальної кількості населення працездатного віку. Також у комітеті втішають — станом на 1 жовтня майже 280 тисяч українців отримали допомогу з безробіття, а це, в середньому, 739 гривень на людину.

Через шлунок — до Книги рекордів

Через шлунок — до Книги рекордів

Дійство, яке офіційно фіксували упорядники Книги рекордів України, відбулося 16 жовтня на Покровському ярмарку в Енергодарі. Якщо охочих «за так» долучитися до колективного поїдання 4300 порцій козацького капусняку «Запорізький» не бракувало, то підготовка до такого столування була вельми проблемною, акцентує представник ярмаркового оргкомітету Дмитро Корнієць.

Годинник гарної погоди

Годинник гарної погоди

У суботу в «Молодіжному» парку на Троєщині відкрили сонячний годинник у формі каштана. Він завершує алею немовлят, де кожному маленькому киянинові, що народився в День захисту дітей, «виділили» персональне іменне дерево. Наразі їх тут 120, але згодом стане більше, обіцяють у комунальному підприєм­стві «Київзеленбуд».

Від дверей до дверей і... гаманців

Від дверей до дверей і... гаманців

У школи перед виборами, та ще й із пропозиціями, від яких важко відмовитися, не заходять тільки надто ліниві кандидати у депутати місцевих рад. Тож візиту одного з них, представницького вигляду чоловіка років 50—55, не здивувалася ні заступник директора з навчальної роботи, ні її підлегла — вчителька початкових класів. Тим паче що гість прийшов ще й «по ділу» — йому треба було терміново влаштувати на навчання у клас згаданої вчительки (вона ж бо — найкращий фахівець!) свою внучку.

НОВИНИ ПЛЮС

НОВИНИ ПЛЮС

    Warning: Invalid argument supplied for foreach() in /home/clients/umoloda/inc/templates/news2.inc on line 44

Всі статті рубрики