Смоковниця — ласунам

Смоковниця — ласунам

Хто сповідує принцип: м’ясо і закуски мають бути солоними чи гострими, а солодке — до солодкого, прилаштовуйте інжир у десерти.

Найпростіший варіант десерту з плодів фігового дерева — інжир у сметані з горіхами. Стиглі свіжі плоди ви просто миєте, зрізаєте корінчик і четвертуєте, але ріжете їх не до кінця. Утворені квіточки розкладаєте на тарелі і поливаєте збитою з цукром сметаною. Зверху посипаєте подрібненим волоським горіхом.

Фіга до столу

Фіга до столу

За цей плід — інжир, фігу чи смоковницю, як ще називають ці ягоди — я готова віддати багато. Коли ще не сезон, а біля вагів у київському супермаркеті лежать звабливі фіолетові ягоди майже по 12 гривень за штуку, — якщо зарплата тільки–но була, не стримую свого бажання відчути ні з чим не зрівняний солодкувато–медовий смак. Зараз для любителів смоковниці — час порівняно дешевого ласування: стиглі великі інжирини можна купити по три гривні за штуку, а як натрапите — і по двi. Звичайно, теж не соціальна ціна. Втім можна себе побалувати. До того ж і свіжих фігових плодів багато не з’їси, і для приготування вишуканих страв їх потрібно, як правило, небагато.

Всі статті рубрики