По гриби — як в останню путь

По гриби — як в останню путь

Небувалий урожай грибів цьогорічної осені вочевидь притупив пильність прикарпатців, котрі зазвичай добре знаються на їстівних лісових дарах. Як повідомила «УМ» завідувачка відділення гігієни харчування обласної санепідемстанції Софія Феменюк, цього сезону на Івано–Франківщині вже зафіксовано десять випадків отруєнь грибами.

Чорна нитка Віри Роїк

Чорна нитка Віри Роїк

    Warning: Invalid argument supplied for foreach() in /home/clients/umoloda/inc/templates/news2.inc on line 44

Віра Сергіївна відійшла у вічність 3 жовтня, на 100–му році життя. Її творчість, така велика і наповнена високим змістом, — це ціла епоха, епоха Віри Роїк, відомої української вишивальниці, заслуженого майстра народної творчості України, Героя України. Віра Сергіївна залишила людям величезний творчий спадок, який становить більше ніж тисячу оригінальних робіт, понад триста з яких майстриня виконала за власними орнаментами. Їх зберігають у колекціях тридцяти шести музеїв України та світу.

Щеплення не винне?

Щеплення не винне?

Планове профілактичне щеплення чотиримісячному Іванку зробили минулого тижня у амбулаторії села Верба Дубенського району Рівненщини. Вакцинували «Пентаксимом» французького виробництва — комплексним препаратом, який застосовується для імунізації проти кору, правця, поліомієліту, дифтерії та гемофільної інфекції. У вересні хлопчикові вже проводилося щеплення цією ж вакциною і тоді ніяких ускладнень не спостерігалося. Тож і цього разу через півгодини після процедури щеплення медики відпустили матір із дитиною додому. Мати вклала малого спати, а коли за якийсь час, стривожена тишею, підійшла до дитини, то побачила що хлопчик не дихає.

Робін–Гуд мимоволі

Робін–Гуд мимоволі

Коли 42–річному донеччанину, який повертався після опівночі додому і був, як, кажуть, «під градусом», залишалися лічені метри до його рідного під’їзду, дорогу йому перетнула група молодих людей. Звичайно, не для того, щоб поговорити про погоду чи футбол. Молодики, використавши кількісну перевагу, спочатку послали бідолаху в нокдаун, а потім «почистили» кишенi й гаманець. Відчуваючи повну безкарність, господарі становища залишилися на місці «смакувати» виграшним боєм.

Всі статті рубрики