Народ проти Саркозі: хто кого?

Народ проти Саркозі: хто кого?

Франція знову страйкує: учора в країні був День дій проти пенсійної реформи, ініційованої президентом Ніколя Саркозі. Це вже третя акція протесту за останній місяць. Учора в країні курсували лише 20 відсотків швидкісних потягів TGV, а обсяги авіаперевезень в аеропортах було скорочено вдвічі. До страйку, який пройшов під гаслами «На пенсію в 60 років» та «Робочі місця для молоді», приєдналися працівники енергетичного сектору, охорони здоров’я, пошти, на вулиці вийшли вчителі та учні початкових і середніх шкіл, ліцеїсти, студенти.

Марс чекає

Марс чекає

Президент США Барак Обама підписав законопроект про фінансування діяльності Національного управління США з аеронавтики та досліджень космічного простору (НАСА) на період до кінця 2013 фінансового року. Згідно з цим документом, Сполучені Штати остаточно відмовляються від планів нових польотів на Місяць, які виношувала попередня адміністрація президента Джорджа Буша. Натомість завізований Обамою документ надає НАСА можливість реалізувати нову стратегію: до 2025 року здійснити пілотований політ до одного з астероїдів, а в 2030–х роках — на Марс.

НОВИНИ ПЛЮС

НОВИНИ ПЛЮС

    Warning: Invalid argument supplied for foreach() in /home/clients/umoloda/inc/templates/news2.inc on line 44

На дорогу туман упав...

На дорогу туман упав...

Жахливу аварію, яка сталася вчора неподалік Варшави, польська преса назвала однією з найбільших дорожніх катастроф в історії країни. Мікроавтобус «Фольксваген», у якому перебували 18 людей включно з водієм, лоб у лоб зіткнувся з вантажівкою «Вольво». 14 чоловіків і двоє жінок загинули на місці, а ще дві жінки через кілька годин від отриманих поранень померли в лікарні. Усі загиблі їхали в «бусику». Водій «Вольво»–холодильника відбувся легкими пораненнями і в шоковому стані перебуває у шпиталі. Експертиза підтвердила, що він був тверезий.

Нехлюйство і кара

Нехлюйство і кара

Причиною аварії на алюмінієвому комбінаті поблизу містечка Айка, яка спричинила масштабну екологічну катастрофу в Угорщині, стало «людське нехлюйство». Про це повідомив прем’єр–міністр країни Віктор Орбан, заявивши, що підприємство буде тимчасово націоналізовано, а відповідальних — покарано.

Всі статті рубрики