Останній рейс «соціального»

Останній рейс «соціального»

Трагедія сталася вчора о 9–й годині ранку на 116–му кілометрі залізничного перегону «Нікополь—Марганець». Пасажирський автобус «Еталон», що належить приватному підприємцеві, на регульованому переїзді потрапив під маневровий локомотив, який протягнув його добрi три сотні метрів. Машина буквально перетворилася на місиво. Найстрашніше, що в автобусі перебувало близько півсотні людей — він був набитий битком. Упродовж кількох годин учора кількість загиблих збільшувалася iз вражаючою швидкістю, зрештою зупинившись на позначці «41». Ще десятеро пасажирів потрапили до Центральної міської лікарні. Троє з них — у дуже важкому стані. Отож їх терміново відправили до Дніпропетровська.

Ще самі не настрибалися!

Ще самі не настрибалися!

Уперше в історії нашої держави влада запровадила обмеження на продаж за кордон гречки. Експортна квота продукту, який влітку став стратегічним, — ... одна тисяча тонн. «Це смішна цифра, яка свідчить про де–факто цілковиту заборону експорту», — коментує «УМ» фінансовий аналітик АПК компанії «Інвестиційний капітал Україна» Андрій Товстоп’ят. Причина обмеження — дефіцит товару на внутрішньому ринку. За даними аналітиків, країні нинішнього року не вистачає близько 20 тисяч тонн гречки. Звідси й рекордні ціни: вартість кілограма крупи доходила до 20 гривень.

НОВИНИ ПЛЮС

НОВИНИ ПЛЮС

    Warning: Invalid argument supplied for foreach() in /home/clients/umoloda/inc/templates/news2.inc on line 44

Олія — не на користь

Олія — не на користь

    Warning: Invalid argument supplied for foreach() in /home/clients/umoloda/inc/templates/news2.inc on line 44

Про це вчора на прес–конференції розповів президент центру експертиз «Тест» Валентин Безрукий. Для дослідження експерти відібрали 15 зразків бутильованої олії, яку зазвичай купуємо в магазинах, та базарної, що продають на розлив. Усю продукцію придбали в п’яти містах України — Одесі, Києві, Харкові, Хмельницькому та Херсоні. Як з’ясувалось, вміст бензопірену в цій продукції перевищує норму (2 мг на кілограм) у півтора раза! А ще тестування розвіяло міф про відмінну якість базарної олії, яка зазвичай вища за ціною. Тут бензопірену виявлено більше, аніж у магазинній олії. Окрім цього, вітамину Є в ній майже немає та спостерігається занижена кислотність через неправильні умови зберігання.

До Львова привезуть чудодійну ікону

До Львова привезуть чудодійну ікону

У четвер, на свято Покрови, до Львівського Свято–Покровського кафедрального собору Львова (УПЦ КП) прибуде Дубинська чудотворна ікона Божої Матері. Ця ікона славна не лише тим, що молитви перед нею зцілили багатьох людей від душевних і фізичних хвороб, а й тим, що у 2004 році святиня замироточила.

Без терміну давності

Без терміну давності

Сьогодні минає рівно три роки з дня масштабної аварії у Дніпропетровську, коли внаслідок вибуху у житловому будинку по вулиці Мандриківській, 127 загинули 23 людини. Однак винних і досі не покарано. Троє колишніх керівників компанії «Дніпрогаз», яких слідство назвало головними винуватцями трагедії, потрапили під амністію, а суд Жовтневого району Дніпропетровська у січні 2009 року, незважаючи на різке обурення і протести постраждалих, закрив судове провадження. Підтвердив дане рішення і Дніпропетровський обласний апеляційний суд. Певні сподівання на об’єктивний розгляд справи з’явилися лише після того, як днями Верховний Суд України, розглянувши касаційну скаргу, повернув справу на повторний розгляд.

«Владімір Владіміровіч, віддай зарплату!»

«Владімір Владіміровіч, віддай зарплату!»

Близько 60 працівників Будівельного управління Чорноморського флоту Росії пікетували адміністративну будівлю цієї установи з вимогою виплатити борги із зарплатні. В руках люди тримали плакати «Нас обікрало МО Росії!», «Російська вояччина влаштовує геноцид севастопольців», «Путін, віддай нашу зарплату», передає УНІАН. За словами пікетувальників, у багатьох iз них заборгованість із зарплат тягнеться з листопада 2008 року. Впродовж цього часу командування ЧФ РФ, російські правоохоронці та приймальня російського президента «годували» людей відписками. Тепер працівники БУ ЧФ звертаються по допомогу до голови міськдержадміністрації Севастополя Валерія Саратова, люди готові почати голодування, аби повернути свої гроші.

Анатолій Тугай: Це незаконно, і цього не повинно бути

Анатолій Тугай: Це незаконно, і цього не повинно бути

Учора на прес–конференції в агентстві Інтермедіа Консалтинг ректори провідних вузів — Київського національного університету будівництва й архітектури, Національного педагогічного університету ім. Драгоманова та Національного транспортного університету — стали на бік студентів: плати за перескладання іспитів, користування бібліотекою, фізкультурним залом чи інтернетом бути не повинно.

Всі статті рубрики