Удар у спину

12.10.2010

Тривалий конфлікт між 9–класником та двома 11–класниками Харківської школи №8 завершився справжньою бідою. Останні з тяжкими травмами потрапили на лікарняне ліжко. За словами очевидців, скандалити хлопці почали вже давно, але, зрештою, у молодшого терпець увірвався, і він вирішив помститися старшим. Для цього у п’ятницю відпросився з уроків, знайшов палицю, заточив її кінець ножем i повернувся до школи чекати старшокласників. Для надійності також покликав свого товариша — 15–річного в’єтнамця із сусідньої школи. Разом вони й напали на 11–класників, коли ті йшли додому. Зав’язалася бійка, пiд час якої запрошений для розбірок школяр ударив одного з хлопців по голові товстою палицею. А потім догнав їх уже за територією школи й по черзі завдав удари у спину кілком, який заточив для помсти дев’ятикласник.

Нападники одразу ж безслідно зникли. А старшокласники з великою втратою крові потрапили на лікарняне ліжко. В одного з хлопців медики діагностували колото–різане поранення спини, у другого — поранення грудної клітки, травму внутрішніх органів і закриту травму черепа. Останній був прооперований у лікарні швидкої невідкладної допомоги. За словами медиків, стан хлопців i завдав залишається тяжким, але їхньому життю вже нічого не загрожує.

Як повідомляє прес–служба обласного управління міліції, оперативники вже знайшли і затримали хлопця, що вчинив жорстоку розправу над двома старшокласниками. Порушено кримінальну справу за статтею «Спроба вбивства групою осіб». Дев’ятикласник, який організував недитячу помсту, найвірогідніше, покараний не буде.