Геї і слов’яни

Геї і слов’яни

Перший за десять років дозволений марш на захист прав гомосексуалістів, який відбувся минулої неділі в Белграді, завершився кривавим побоїщем. Як повідомляє «Євроньюз», цього року сербська влада дозволила парад «Гей прайд» («Гордість геїв») під тиском офіційного Брюсселя, який розглядає такі акції як свідчення зрілості суспільства, його здатності толерантно ставитися до представників меншин. Успішне проведення параду мало стати ще одним позитивним пунктом у заліковій книжці Сербії на її шляху до вступу в Євросоюз. Не стало.

Реванш після бунту?

Реванш після бунту?

У Киргизстані минулої неділі відбулися парламентські вибори — перші після конституційного референдуму, за результатами якого президентська республіка перетворилася на парламентську. За 100 парламентських мандатів змагалися 29 політичних партій та об’єднань. Згідно з оприлюдненими вчора попередніми даними (після підрахунку більше 95% голосів), п’ятивідсотковий бар’єр подолали п’ять партій. Лідирує націоналістична «Ата–Журт» («Батьківщина»), яку вважають близькою до поваленого в результаті державного перевороту 7 квітня президента Киргизії Курманбека Бакієва. «Батьківщину», що виступає за повернення до президентської форми правління і закриття американської військової бази Манас за 30 кілометрів від Бішкека, підтримали 8,6% виборців, які взяли участь у голосуванні. Найсильніші позиції партія має на півдні країни, зокрема в рідному місті Бакієва Оші, де екс–президент досі користується великим авторитетом.

Ринковий «Нобель»

Ринковий «Нобель»

Під переліком цьогорічних лауреатів Нобелівської премії підведено остаточну риску: вчора Королівський банк Швеції оголосив переможців у галузі економіки. Де–юре ця премія не є Нобелівською, адже до переліку відзнак, заснованих Альфредом Нобелем, не входить — її було засновано 1969 року з огляду на велике значення економіки в сучасному світі. Але престижнішої нагороди за досягнення в економічних науках не існує. Цього року вона дісталася американцям Пітеру Даймонду та Дейлу Мортенсену і британцю кіпрського походження Крістоферу Піссарідісу — за «внесок у макроекономіку».

НОВИНИ ПЛЮС

НОВИНИ ПЛЮС

    Warning: Invalid argument supplied for foreach() in /home/clients/umoloda/inc/templates/news2.inc on line 44

Всі статті рубрики