НОВИНИ ПЛЮС

12.10.2010

Відділ кадрів

Главою Вищого спеціального суду з розгляду цивільних і кримінальних справ призначили Леоніда Фесенка — народного депутата V—VI скликань, члена Партії регіонів, багаторічного голову Апеляційного суду Луганщини. Таке рішення вчора ухвалила Вища рада юстиції.

Влада ховає голодну «Батьківщину»

Керівники Київської облдержадміністрації намагаються приховати від громадськості партійців «Батьківщини», які голодують під будівлею ЦВК–КОДА. На площі перед Центрвиборчкомом влаштовують ярмарки. Торгові намети стоять напівпорожні, але голодувальники дізналися від торговців, що ярмарки триватимуть щонайменше ще 20 днів, ідеться у повідомленні прес–служби партії. Активісти «Батьківщини» минулого тижня оголосили голодування на знак протесту проти реєстрації в ТВК нелегітимного, на їхню думку, виборчого списку «тимошенківців» в обласну раду.

Тігіпко — єдиний урядовець, що йде у «виборчу» відпустку

Відсьогодні віце–прем’єр–міністр Сергій Тігіпко йде у відпустку, щоб присвятити час виборчій кампанії очолюваної ним партії «Сильна Україна». В ефірі «5–го каналу» урядовець зазначив, що рішення про відпустку він ухвалив, оскільки партійні справи для нього зараз є першочерговими. За словами пана Тігіпка, на місцях чиниться значний тиск на його партію з боку певних політичних сил. «Скажу відверто — тиск сильний, тому що деякі регіональні керівники поспішили взяти на себе завищені зобов’язання — набрати 70–80% голосів, через це їм тепер доводиться так чинити», — каже Сергій Тігіпко. — Але регіональним діячам я б радив стримувати свій запал, бо земля кругла, і все їм повернеться рано чи пізно. Тиснути на «Сильну Україну» я нікому не раджу».

Справа «депресивного» депутата

Народний депутат Юрій Бут відмовився від позову у справі проти журналістки «5–го каналу» Ольги Сніцарчук. Апеляційний суд міста Києва задовольнив заяву позивача і закрив провадження у справі про моральне відшкодування «відщепенця», повідомляє сайт «Телекритика».