Знання не на продаж!

Знання не на продаж!

Всеукраїнська акція протесту студентів проти платних послуг у вишах відбудеться одразу в 13 українських містах. Як повідомляють активісти громадської ініціативи «Студентський захист», учасники протестів вимагають скасувати постанову Кабміну №796, що дозволяє керівництву державних і комунальних вищих навчальних закладів встановлювати додаткову плату за послуги. Згідно з цією постановою, адміністрації ВНЗ можуть стягувати плату за користування бібліотеками, спортзалами, медпунктами та інтернетом. Крім того, студентам доведеться платити за пропущені заняття, перескладання іспитів, проведення концертів тощо. На думку протестувальників, цією постановою уряд знехтував гарантоване Конституцією право на безкоштовну освіту.

Обережно! За кермом даiшник

Обережно! За кермом даiшник

У райцентрі Роздільна Одеської області в неділю о пів на другу ночі 21–річний інспектор дорожньо–патрульної служби переїхав пішоходів, які поверталися з весілля. 55–річний чоловік і 36–річна жінка від отриманих травм загинули на місці. Третій пішохід — трирічний хлопчик — із черепно–мозковою травмою потрапив до Роздільнянської райлікарні, поінформували «УМ» в облуправлінні міліції. Згодом з’ясувалося, що співробітник Державтоінспекції був п’яний.

До Європи — на своїх двох

До Європи — на своїх двох

Київська міська влада періодично ухвалює рішення зробити з Києва справжнє європейське місто і вкрити його мережею велодоріжок. Втім до конкретних справ зазвичай так і не доходить. Згідно з найсвіжішим рішенням столичних депутатів, яке було завізоване Леонідом Черновецьким, велодоріжки мали б з’явитися у місті вже цього року. Нині до завершення сезону дорожніх робіт залишається вкрай мало часу, і в Асоціації велосипедистів Києва помітили, що «віз і нині там». Отож київські велоактивісти вирішили перебрати ініціативу на себе.

А щастя було так близько...

А щастя було так близько...

Схоже, українці все ж мало вірять у всілякі там прикмети і забобони. От і 10 жовтня 2010 року (10.10.10), попри певні очікування, весільного буму в Україні не спостерігалося. Про це повідомив міністр юстиції України Олександр Лавринович. За його словами, минулої неділі українці одружувалися навіть менше, ніж зазвичай. Це можна було б пояснити тим, що деякі РАЦСи у «щасливий» день «відпочивали». Однак і в тих установах, що працювали, особливої активності не спостерігалося, повідомив міністр, посилаючись на дані органів реєстрації.

Сам собі касир

Сам собі касир

Випробувати на собі майбутню послугу «Укрзалізниці» зможуть пасажири потяга 166/165 «Київ—Дніпропетровськ». Як повідомляють у відомстві, пасажири цього поїзда, замовивши та оплативши залізничний квиток через мережу інтернет, зможуть самостійно роздрукувати його на принтері.

Генетика здає

Генетика здає

Хоч як цинічно це звучить, але смертельні випадки на уроках фізкультури в школах України вже стали явищем звичним. З цієї причини з початку навчального року Міносвіти зобов’язало провести ретельний медичний огляд дітей у всіх українських школах. Але, як показує практика, і цей захід не приніс очікуваних результатів. Доказом цього є смерть вихованця Донецької гімназії №33. Шістнадцятирічний Сергій увечері після уроків підтягувався на перекладині й несподівано впав. Життя юнака обірвалося за лічені хвилини. За попередніми висновками медиків, смерть настала в результаті набряку мозку.

НОВИНИ ПЛЮС

НОВИНИ ПЛЮС

    Warning: Invalid argument supplied for foreach() in /home/clients/umoloda/inc/templates/news2.inc on line 44

На двох музикантів — по прибиральниці

На двох музикантів — по прибиральниці

Співробітники Державної служби боротьби з економічною злочинністю здійснюють санкціоновану виїмку документів у бухгалтерії Одеського національного академічного театру опери та балету. Як поінформував «УМ» керівник центру громадських зв’язків УМВС України в області Віктор Мірошниченко, «міліція вилучає фінансово–господарську документацію за 2008—2009 роки, щоб здійснити перевірку діяльності деяких посадовців установи, яких підозрюють у розкраданні коштів в особливо великих розмірах». За матеріалами попередньої перевірки порушено кримінальну справу. «Однак розслідування в рамках кримінальної справи не позначиться на функціонуванні самого театру», — додав майор Мірошниченко, ухилившись від оприлюднення будь–яких подробиць.

Безталанний «Васілій»

Безталанний «Васілій»

Учора о пів на шосту ранку до оперативно–координаційного центру Головуправління МНС у Криму надійшов сигнал біди. У морі, на вході в Керченську протоку, в територіальних водах України зазнало катастрофи вантажне судно «Васілій» під монгольським прапором. На борту було 12 членів екіпажу, українських та російських моряків. За бортом — 4–бальний шторм і «прохолодна» вода з температурою 14 градусів за Цельсієм.

Всі статті рубрики