НОВИНИ ПЛЮС

09.10.2010

Справа Гонгадзе

Генеральна прокуратура 4 жовтня скасувала постанови про відмову в порушенні кримінальної справи щодо Володимира Литвина та Леоніда Кучми — політиків, котрі фігурують у скандалі, пов’язанному з убивством журналіста Георгія Гонгадзе в 2000 році. Про це повідомляють джерела інтернет–видання «Українськська правда», яке свого часу редагував Гія.

Як відомо, у вересні слідчий Генпрокуратури у справі Гонгадзе виніс постанову про відмову в порушенні справ проти Кучми і Литвина за відсутністю в їхніх діях складу злочину. Тоді всю вину в організації вбивства журналіста ГПУ поклала на міністра внутрішніх справ 2000 року Юрія Кравченка, нині покійного.

Також днями Генера­льна прокуратура змінила керівника слідчої групи у справі Гонгадзе. Замість Олександра Харченка групу очолив Владислав Грищенко.

У справі Олексія Пукача — виконавця вбивства Гонгадзе — відновлено досудове слідство для проведення додаткових слідчих дій, повідомив журналістам Владислав Грищенко. За його словами, така постанова винесена 7 жовтня в рамках статті 22 Кримінально–процесуального кодексу.

Відділ кадрів

Головними претендентами на звільнення з посад віце–прем’єрів є Володимир Сівкович і Віктор Слаута. Про це повідомляють джерела сайту «Українська правда». За словами співрозмовника, спочатку Президент підпише новий закон про Кабмін і регламент Верховної Ради, а потім звільнить двох віце–прем’єр–міністрів, які не вписуються у вимоги оновленої Конституції.

Як відомо, Сівкович в уряді відповідає за силовий, а Слаута — за аграрно–промисловий сектор. Згідно з Конституцією 1996 року, в уряді має бути один перший віце–прем’єр та троє віце–прем’єрів. Зараз у Кабміні аж п’ятеро віце–прем’єрів.