«Холодна війна» за холодну Арктику

«Холодна війна» за холодну Арктику

Учора в Москві розпочалася дводенна міжнародна конференція «Арктика: територія діалогу», яку організували Російське Географічне товариство та агенція РІА «Новості». Ця подія виходить далеко за межі рядової, про що свідчить хоча б участь у конференції прем’єр–міністра Росії Володимира Путіна. Головними темами конференції є економічне використання акваторії Північного Льодовитого океану та можливий розподіл її природніх багатств. Окрім п’яти прибережних країн — США, Канади, Данії, Норвегії та Росії — на доступ до багатств Арктики претендують ще більше 20 країн, зокрема і Китай.

Немає безгрішних

Немає безгрішних

Італійська Фінансова гвардія наклала арешт на 23 млн. євро на рахунки Ватиканського банку, повідомляє Бі–Бі–Сі. Глава банку Етторе Готті Тедескі та група його співробітників перебувають під слідством. Офіційний Ватикан заявив про повну довіру до глави банку, офіційна назва якого «Інститут релігійних справ». Хоча слідчі та римська прокуратура запевняють, що не йдеться безпосередньо про відмивання грошей, а лише про серію недоглядів та помилок банку, ЗМІ розцінюють цей скандал саме так.

Щось хитке під ногами

Щось хитке під ногами

Драматичні фото з бразильського міста Куатро Понтеш учора облетiли весь світ: під час автомобільних перегонiв під натовпом глядачів завалилася трибуна. Понад сто осіб отримали поранення, 22 з яких перебувають у критичному стані. Металева кон­струкція однієї з трибун просто не витримала тягаря натовпу. До приїзду машин швидкої допомоги люди допомагали один одному. Усе вказує на те, що організатори змагань, які щороку збирають тисячі глядачів, не перевірили технічний стан трибун перед початком перегонiв.

Кожен вважає себе унікальним і незамінним

Кожен вважає себе унікальним і незамінним

Грузинський парламент планує ще цього року змінити Конституцію країни так, щоб iз 2013 року вся повнота влади перейшла від президента до прем’єр–міністра. Мета конституційних змін цілком зрозуміла: саме цього року закінчується другий (і останній) президентський термін Михаїла Саакашвілі, який, цілком імовірно, після цього пересяде в крісло глави уряду.

НОВИНИ ПЛЮС

НОВИНИ ПЛЮС

    Warning: Invalid argument supplied for foreach() in /home/clients/umoloda/inc/templates/news2.inc on line 44

Всі статті рубрики