НОВИНИ ПЛЮС

21.09.2010

Україна — Євросоюз — Азія

Адміністрація Президента прогнозує підписання угоди про асоціацію між Україною та ЄС в листопаді цього року. Про це вчора на брифінгу заявив глава адміністрації Президента Сергій Льовочкін. За його словами, «є всі підстави говорити», що договір про асоціацію з Євросоюзом укладуть на саміті Україна–ЄС. «Зараз доопрацьовуються деталі, але ми сповнені оптимізму щодо підписання угоди в цьому році», — сказав Льовочкін.

Він також повідомив, що найближчим часом Президент Янукович відвідає Сінгапур, а до України в жовтні приїдуть президент Азербайджану Ільхам Алієв та прем’єр Туреччини Реджеп Ердоган, і «це є підтвердженням економізації наших зовнішньополітичних пріоритетів».

Президент ПАРЄ в Україні

Учора президент Парламентської асамблеї Ради Європи Мевлут Чавушоглу почав дводенний візит до України. Глава ПАРЄ мав зустрічі з Президентом Януковичем, Головою Верховної Ради Литвином, Прем’єр–міністром Азаровим, міністром закордонних справ Грищенком, керівниками фракцій коаліції та представниками опозиції, членами неурядових громадських організацій. Сьогодні пан Чавушоглу відвідає Одесу.

Ще одна «Побєда» для Медведєва

Минулої п’ятниці після автопробігу й мітингу в Глухові президенти України й Росії Віктор Янукович та Дмитро Медведєв перенеслися на гелікоптері до державної резиденції глави РФ «Завидово» у Тверській області. Там вони продовжили переговори з широкого спектру українсько–російських відносин. Привітавши російського лідера з минулим днем народження, Янукович подарував Медведєву модель автомобіля «Побєда» на тлі чорно–білої фотографії двох президентів.

Хто обстріляв обком «Регіонів»?

У ніч із неділі на понеділок невідомі обстріляли вікна офісу Партії регіонів в Одесі. Про це в ході апаратної наради вчора заявив голова облдержадміністрації Едуард Матвійчук, який очолює обком ПР. «Якщо хтось думає, що їм вдасться зірвати вибори — вони помиляються. Усім, хто стоїть за провокаціями, дадуть відповідь за законом», — цитує Матвійчука «Інтерфакс–Україна».

На місці події почала працювати слідча група.

Наливайченка — нагору

Конференція Дніпропетровської обласної організації «Нашої України» висунула кандидатом у члени політради партії Валентина Наливайченка та звернулася до лідера «НУ» Віктора Ющенка з проханням внести кандидатуру Наливайченка на посаду голови політради партії. Перед тим аналогічне рішення ухвалила Київська міська організація «Нашої України».

Янукович повернув на свій сайт розділ про Голодомор

На офіційному сайті President.gov.ua з’явилося гіперпосилання «Пам’яті жертв Голодомору в Україні», що містить історичні відомості про Голодомор та перелік заходів до його давно минулих 75–х роковин. Як відомо, в лютому, одразу після інавгурації Віктора Януковича, згадки про Голодомор прибрали з першої сторінки сайту глави держави. На заклики поновити історичну пам’ять в АП відреагували аж тепер.

Янукович забрав у СБУ скандальну «тюрму»

Президент Віктор Янукович видав розпорядження передати від СБУ до Інституту національної пам’яті музей «Тюрма на Лонцького» у Львові. Про це вчора повідомив глава АП Сергій Льовочкін.

Як відомо, перед цим Служба безпеки порушила кримінальну справу проти директора музею — свого штатного працівника Руслана Забілого за розголошення відомостей із радянської тюрми, що становлять державну таємницю.