ХРОНІКА

21.09.2010

Гандбол

Чемпіонки України з Кривого Рогу, які в міжсезоння поміняли назву «Смарт» на «Спарта», не пробилися до основного етапу головного єврокубка.

Ліга чемпіонів. Жінки. 2–й кваліфікаційний раунд. Група 1 (Данія). «Рандерз» (Данія) — «Спарта» (Україна) — 32:19, «Байєр» (Німеччина) — «Спарта» — 21:20, «Піянго» (Туреччина) — «Спарта» — 25:30.

Підсумкове становище: «Рандерз» — 6, «Байєр» — 4, «Спарта» — 2, «Піянго» — 0.

Хокей

Відкритий чемпіонат Білорусі. Екстраліга. 5–й тур. «Хімволокно» — «Сокіл» — 2:4 (Малов — 3, С. Черненко), «Шахтар» — «Гомель» — 5:0, «Шинник» — «Брест» — 2:3 ОТ, «Металург» — «Німан» — 2:1, «Металургс» — «Вітебськ» — 3:1, «Юність» — «Хімік–СКА» — 14:2.

Лідери: «Металург» — 15, «Шахтар» — 12, «Юність» — 11, «Сокіл» — 10, «Німан» — 9.

* * *

Федерація хокею України вдруге подала заявку на проведення чемпіонату світу серед команд елітного дивізіону — цього разу на 2016 рік. Нашими суперниками у відстоюванні заявки будуть Росія й Данія, а остаточне рішення оголосять у травні наступного року в Братиславі. Нагадаємо, що Україна вже претендувала на ЧС–2014, але турнір більшістю голосів віддали білорусам.

Регбі

Кубок України. Фінал (Київ). «Олімп» (Харків) — «Сокіл» (Львів) — 65:11.

Баскетбол

Кубок «Азовмашу» (Маріуполь). Півфінали. «Азовмаш» — «Мінськ–2006» (Білорусь) — 87:66, «Тріумф» (Росія) — «Київ» — 85:71.

Фінал. «Азовмаш» — «Тріумф» — 75:54. За третє місце: «Мінськ–2006» — «Київ» — 82:78.

У півфіналі кияни й гості з Підмосков’я влаштували масову бійку, через що закінчували поєдинок у форматі «два проти трьох».

Волейбол

«Сіверськодончанка» посіла третє місце на міжнародному турнірі за участю шести команд у болгарській Каварні. У завершальних матчах українки програли 0:3 російським клубам «Динамо» (Краснодар) і «Заріччя» (Одинцово).

Теніс

Донеччанка Ольга Савчук і Тамарін Танасугарн із Таїланду в півфіналі хардового турніру серії WTA в Гуанчжоу (Китай) програли майбутнім переможницям — румунсько–індійському дуету Галловіц/Мірза — 3:6, 2:6.

* * *

Кубок Девіса. Півфінали. Сербія — Чехія — 3:2, Франція — Аргентина — 5:0. n

Шахи

Українка Катерина Лагно стала чемпіонкою світу з бліцу, перемігши на змаганнях у Москві. Вихованка львівської шахової школи в 30 партіях набрала 20 очок, що на одне більше, ніж срібна призерка — росіянка Тетяна Косинцева.

Настільний теніс

Першу в історії українську медаль чемпіонату Європи з пінг–понгу серед чоловіків здобули Євген Прищепа й Коу Лей. На турнірі, що завершився в Остраві (Чехія), киянин і донеччанин китайського походження сенсаційно дісталися до півфіналу, чим забезпечили собі бронзові відзнаки. Перед цим вони здолали угорський (3:2), хорватсько–португальський (3:0) і французький (4:3) дуети й лише в матчі за вихід у фінал поступилися майстрам із Данії Касперу Стернбергу та Джонатану Гроту з рахунком партій 2:4.

Стрільба з лука

Вікторія Коваль уперше в кар’єрі стала призеркою фіналу Кубка світу, що відбувся в шотландському Единбурзі. 25–річна харків’янка впевнено пройшла два кола, але у фіналі поступилася кореянці Юн Ок Хі й обмежилася «сріблом».

Велоспорт

Позавчора в Мадриді 21–м етапом завершилася третя за престижністю багатоденна професійна велогонка — «Вуельта». На останніх трьох відрізках перемогу святкували, відповідно, бельгієць Жильбер («Лотто»), іспанець Москера («Галісія») та американець Фаррар («Гармін»). Тріумфатором генеральної класифікації виявився італієць Вінченцо Нібалі з команди «Ліквігас», який на 43 секунди випередив Москеру й на 3 хв. 4 сек. — словака Велітса з «Коламбії».