Дитячі ескадрони

Дитячі ескадрони

Табір у Кримських горах, Ескі–Кермен. Над наметами — прапори Росії, російських монархістів та шовіністичної партії «Русскоє єдінство». Діти десяти років і підлітки у камуфляжах, з автоматами, обличчя — в маскувальній «сажі». Дорослі інструктори–«казаки» з Росії та України навчають рукопашному бою, партизанській тактиці. На горі — хрест, на брамі табору напис — «Православная частная собствєнность». Дітей готують до «отраженія нападєнія ісламістов». Навіть не правникові зрозуміло, що кількість порушених законів України зашкалює. Лише не для «біло–синього» СБУ.

Деканати проти свободи

Деканати проти свободи

Студентка–п’ятикурсниця Луцького національного технічного університету Майя Москвич офіційно звинуватила декана факультету бізнесу цього вишу Тараса Божидарника у порушенні прав людини та переслідуванні з політичних мотивів. З такою заявою вона звернулася до обласної прокуратури після того, як декан викликав її на 40–хвилинну розмову і вимагав не брати участь в акції «Приходь, здавайся!», яку 17 вересня провели під стінами волинського управління СБУ активісти Волинської організації «Національний альянс» на підтримку львівського історика Руслана Забілого. Дівчина очолює цю організацію і була одним із організаторів акції. Вона стверджує, що декан недвозначно натякнув, що її можуть відрахувати з ВНЗ за неуспішність. Та від акції Майя не відмовилася.

Каразін у вогні

Каразін у вогні

Потужний вибух пролунав на даху унiверситету імені В. Н. Каразіна, щойно завершилося урочисте закриття Міжнародного фестивалю фантастики «Зоряний міст» і розпочалася підсумкова прес–конференція. У навчальному закладі на момент надзвичайної події перебувало чимало любителів фантастичного жанру, видавців, письменників і журналістів. Вогонь швидко поширився з даху на верхні поверхи будівлі завдяки дерев’яному перекриттю.

Революцією — по чекістах

Революцією — по чекістах

«Відповідальність» за акцію, під час якої столичний монумент, що уособлює репресивні часи українського минулого, неподалік станції метро «Либідська» закидали пляшками із запалювальною сумішшю, взяли на себе «невідомі патріоти»: «17 вересня 1939 року московсько–більшовицькі війська зайняли територію Західної України і розпочали там нелюдський терор. Акція присвячена цій кривавій події в нашій історії. Московська окупація перетворилася на режим внутрішньої окупації, який знищує українську самостійність. Тому, руйнуючи окупаційні символи, ми, українські патріоти, заявляємо: Україна є єдина, соборна і самостійна! Ми неминуче виженемо всіх окупантів геть! Слава Національній визвольній революції!».

«Саєчка» для Корбана

«Саєчка» для Корбана

Як «УМ» уже повідомляла, вибух стався минулої п’ятниці на літньому майданчику ресторану «Пеппероні» у Дніпропетровську, де сиділи голова ради директорів компанії «Славутич — Капітал» Геннадій Корбан та його партнери Геннадій Аксельрод і Олег Левін. Усі троє, а також двоє дівчат (випадкових перехожих) унаслідок вибуху опинилися в лікарні. Найбільше постраждали Корбан і Аксельрод: перший дістав осколочні поранення ноги і руки, а також численні опіки, у другого зламано ліктьовий суглоб, розірвано барабанну перетинку, легка контузія.

Народження Богородиці

Народження Богородиці

Лише двох земних людей Церква удостоїла святкуванням дня народження — Івана Хрестителя і Богородицю. Бо з’явлення їх на світ вважається подією всесвітнього значення. Справжнім народженням представників решти людства церковна традиція вважає день їхньої смерті на землі — отже, відродження на небесах. А от Різдво Діви Марії навіть стало одним iз 12 найбільших християнських свят. Більше того — з нього починається річне коло церковних свят.

І все–таки вона «харкатиме»!

І все–таки вона «харкатиме»!

    Warning: Invalid argument supplied for foreach() in /home/clients/umoloda/inc/templates/news2.inc on line 44

Уряд України на чолі з Миколою Азаровим подав позов до федерального суду в Портленді (Орегон, США) проти американської компанії «Олден груп». Як заявляють урядовці, компанія відіграла ключову роль у змові, результатами якої стало незаконне та необґрунтоване завищення цін на вакцини та інші лікарські препарати для українських споживачів у непростий період 2008—2009 року.

Сумний зачин веселої пісні

Сумний зачин веселої пісні

Понеділок iз дощем і мрякою став не надто приємним початком тижня для багатьох українців. Утім, за словами синоптиків, решта тижня не буде настільки депресивною. «Сьогодні очікуємо дощі здебільшого на Півдні, в Центрі та на Сході.

Прощавай, талоне!

Прощавай, талоне!

«Київпастранс» вирішив вивести боротьбу з трамвайними «зайцями» на вищий рівень. Незабаром кондукторів оснастять новітніми електронними засобами. Як розповiли «УМ» у прес–службі «Київпастрансу», комунальне підприємство нині працює над впровадженням засобів електронного контролю.

НОВИНИ ПЛЮС

НОВИНИ ПЛЮС

    Warning: Invalid argument supplied for foreach() in /home/clients/umoloda/inc/templates/news2.inc on line 44

Всі статті рубрики