Народитися з президентом

11.09.2010

Культ особи «бацьки» Лукашенка в Білорусі отримав новий прояв. Мешканець Гомеля Володимир Непомнящий звернувся до місцевого загсу з проханням змінити дату його народження з 1 вересня на 31 серпня — як у президента республіки. І річ не лише в тому, що цифри «31.08» стоять у графі «дата народження» в паспорті Олександра Лукашенка. А в тому, що президент РБ... також пересунув на один день дату своєї появи на світ.

Як інформує сайт ODSgomel.org, про невеличку зміну в офіційній біографії «останнього диктатора Європи» стало відомо на початку вересня. У президентській адміністрації різночитання пояснили плутаниною при реєстрації народження Лукашенка. За іншою версією, Олександр Григорович скоригував числа, щоб святкувати день народження разом з улюбленим позашлюбним сином Колею, який народився 31 серпня (у паспорті президента досі фігурувало 30–те).

Гомельчанин Непомнящий у своїй заяві зазначає, що його день народження (1 вересня) затьмарений збігом із річницею початку ІІ Світової війни . «Але добре, що в нашому житті є світлі, радісні дні», — пише дивак, вважаючи таким днем дату народження Колі Лукашенка і його великого батька.