Таки жінка!

Таки жінка!

Після кількох тижнів урядової невизначеності Австра­лія нарешті отримала пре­м’єр–міністра: на цій посаді залишилася Джулія Гіллард. Попри те що оглядачі пророкували більші шанси лідерові Ліберально–національної коаліції Тоні Ебботу, першій жінці–прем’єру в історії країни вдалося відстояти своє крісло. «Золоту акцію» в її актив унесли двоє незалежних депутатів, які вчора вирішили підтримати лейбористів. Іще один досі «нічийний» парламентарій надав перевагу Ебботові, але лібералам це не допомогло.

Боротьба за два роки

Боротьба за два роки

Після нетривалої серпневої передишки Європа знову страйкує. Учора протестували французи, які не збираються миритися з намірами президента Ніколя Саркозі збільшити пенсійний вік із 60 до 62 років. Участь у страйку підтвердили більшість впливових профспілок країни, які планували вивести на вулиці до 2 мільйонів людей. «Можливо, на нас чекає екстраординарний день. Якщо ці очікування справдяться, то, швидше за все, ми опинимося за крок від змін», — заявив в інтерв’ю Бі–Бі–Сі голова однієї з найбільших профспілок Франції General Confederation of Labour (CGT) Бернар Тібо.

НОВИНИ ПЛЮС

НОВИНИ ПЛЮС

    Warning: Invalid argument supplied for foreach() in /home/clients/umoloda/inc/templates/news2.inc on line 44

Щоб не потонути поодинці...

Щоб не потонути поодинці...

Відновлення економіки в Європейському Союзі набирає обертів, і економічне зростання цього року буде більшим, ніж передбачалося. Таку досить несподівану, з огляду на не надто райдужну економічну ситуацію в ЄС, заяву вчора зробив голова Єврокомісії Жозе Мануель Баррозу. Виступаючи перед депутатами Європарламенту у Страсбурзі, голова виконавчої влади ЄС наголосив: у найближчі 12 місяців реформи треба прискорити, і в цьо­му мають об’єднатися всі 27 держав–членів Євросоюзу. «Ми або випливемо всі разом, або потонемо поодинці», — цитує очільника ЄК «Євроньюз».

Всі статті рубрики