Нічия до Данії доведе?

07.09.2010
Нічия до Данії доведе?

За мить динамівець Роман Зозуля заробить пенальті для молодіжної збірної. (Фото Олександра ПРИХОДЬКА.)

Балансувати на межі прірви і туди не впасти — ризикована справа. Проте футболісти молодіжної збірної минулої п’ятниці обрали саме таку «розвагу». Для досягнення проміжної мети на шляху до фінальної частини Євро–2011 — виходу в «плей–оф» — підопічним Павла Яковенка було достатньо нічиєї з однолітками з Франції. «Звісно, ми знали, що наш головний конкурент, збірна Бельгії, розійшлася миром зі словенцями. Ми вже все порахували, але зрозуміло, що в рідних стінах прагнули здобути перемогу», — казав після матчу з «триколірними» захисник нашої команди Богдан Бутко з «Волині».

Однак «синьо–жовті» не змогли порадувати перемогою уболівальників, найактивніші з яких відзначилися киданням на поле «Оболонь–арени» фаєрів та образливими вигуками на адресу темношкірих футболістів. Зрештою, першочергової мети на мокрому й важкому після дощу газоні молоді українці таки досягли, хоча наприкінці матчу змусили понервувати і тренерів, і фанів. Наші співвітчизники аж занадно безвідповідально зіграли в обороні, розбазаривши комфортну перевагу в два м’ячі. У поєдинках «плей–оф», де розігруватимуться путівки на Євро в Данію, така легковажність може виявитися фатальною. Тож після матчу з французами Яковенко пообіцяв, що в сьогоднішньому двобої зі словенцями, який закриває програму групової стадії й немає жодного турнірного значення, його підопічні гратимуть у зразково–показовий футбол.

 

ТАБЛО

Чемпіонат Європи серед молоді 2011 р.

(U–21). Відбірковий раунд. Група 8

Україна — Франція — 2:2

Голи: Бутко, 53; Ракицький, 58 (пен.) — Бакар, 62; Рів’єр, 74

Україна: Каніболоцький, Бутко, Селін, Ракицький, Степаненко, Зозуля, Ярмоленко (Лисенко, 90), Кривцов, Чеснаков (Віценець, 72), Гармаш, Коноплянка (Морозюк, 90+4)

Суддя — Мажич (Сербія)

Київ. Стадіон «Оболонь–арена», 3 000 глядачів.

Турнірне становище після 7 матчів: Україна — 15, Бельгія — 15 (8 матчів), Франція — 12, Словенія — 7, Мальта — 0.