Кременчуцькі лікарі врятували життя 23-річної землячки, котра, поласувавши в'яленою рибкою, підхопила ботулізм. Чотири доби її буквально витягували з того світу в реанімації, потім був курс лікування в інфекційному відділенні. І хоча молоду жінку щойно виписали з лікарні, без втрат для її здоров'я все ж не обійшлося. Серцево-судинна система й органи зору потерпілої, які постраждали найбільше, вочевидь, потребуватимуть подальшого обстеження, лікування, оздоровлення. Дай Боже, щоб обійшлося без критичних ускладнень...
Як з'ясувалося, стільки переживань і бід у родину молодого подружжя принесла та злощасна в'ялена тараня, котру в домашніх умовах приготував чоловік. До речі, він також їв згаданий делікатес, проте відбувся легким переляком. Дружині ж, пригадують тепер обоє, особливо смакувала ікра. Остання, згідно з науковими святцями, перенасичена білком, який за подібних умов стає справжнісінькою «коморою» для токсинів...
Над цими особливостями домашньої кулінарії, здається, не зайве замислитися всім любителям дешевої рибки. Причому саме зараз, у період нересту, коли тисячі рибалок з великої дороги, попри категоричну заборону вилову обважнілої тією ж таки ікрою риби, беруть її у найближчих водоймах, так би мовити, голими руками і пропонують нам за півціни.