Дорога до миру лежить через Вашингтон

Дорога до миру лежить через Вашингтон

У Вашингтоні почалися прямі мирні переговори між делегаціями Палестинської Автономії, яку очолює лідер ПА Махмуд Аббас, та Ізраїлю на чолі з прем’єр–міністром Беньяміном Нетаньяху. Як повідомляє «Євроньюз», напередодні президент США Барак Обама мав окремі зустрічі з обома лідерами, а потім під час спільного обіду Аббас із Нетаньяху вперше за останні 20 місяців зустрілися один із одним. Окрім Обами, на цьому обіді були присутні й інші посередники між Палестиною та Ізраїлем: президент Єгипту Хосні Мубарак та король Йорданії Абдалла. Для переговорів на найвищому рівні відведено три дні, а надалі вони впродовж року триватимуть під час зустрічей делегацій нижчого рівня.

Суперечлива труба

Суперечлива труба

Офіційна Варшава збирається відсторонити «Газпром» від контролю над польською ділянкою газопроводу «Ямал—Європа». Як повідомляє російська газета «Коммєрсант», поляки стверджують, що такий крок відповідав би положенням Третього енергопакета Європейського Союзу. У рамках реалізації цих положень Варшава пропонує передати під контроль польської державної компанії «Газ–Систем» управління місцевим відтинком газопроводу потужністю 33 млрд. кубометрів. Раніше цю інформацію поширили і польські ЗМІ, зокрема близька до уряду газета «Жечпосполіта». За даними «Коммєрсанта», Польща вже розробила план виведення польської частини «труби» з–під контролю російського «Газпрому».

Реаліті–шоу на «Дискавері»

Реаліті–шоу на «Дискавері»

У головному офісі знаного в усьому світі природничого телеканалу «Дискавері» розгорнулися події, гідні справжнього трилера. У середу вдень (увечері за київським часом) до будинку в передмісті Вашингтона Сілвер Спрінг, де розташована штаб–квартира «Дискавері», безперешкодно зайшов озброєний чоловік. Розмахуючи пістолетом, він узяв у заручники трьох людей і погрожував підірвати себе посеред людного приміщення. На момент нападу в будинку перебувало 1900 працівників. Окрім того, в розташованому там же музеї телеканалу на той час проводили екскурсію для 100 дітей. Усіх їх негайно вивели до сусіднього ресторану.

НОВИНИ ПЛЮС

НОВИНИ ПЛЮС

    Warning: Invalid argument supplied for foreach() in /home/clients/umoloda/inc/templates/news2.inc on line 44

Всі статті рубрики