Короп по–коропецьки із Коропця
Окрім мальовничих краєвидів та історичних пам’яток, для туриста цікаве що? Правильно, оригінальна місцева кухня, яка смачно відображає місцевий колорит. Тож і містечко Коропець, що стоїть на березі однойменної річки, стало адресою оригінального фестивалю невипадково — минулої неділі на Тернопільщині, поряд з унікальним Дністровським каньйоном, уже втретє відбулося оригінальне культурно–кулінарне дійство «КоропФест–2010». У містечку Коропець уже не одне століття культивується дуже цікава рибна кухня, тож багато родин має свої фірмові рецепти, які передаються з діда–прадіда, і особлива увага традиційно надається іменному, так би мовити, коропу. Майже сімдесят способів приготування цієї простої і порівняно недорогої риби і було презентовано на фестивалі як самими коропчанами, так і гостями фестивалю. «УМ» вибрала для своїх читачів кілька найцікавіших.