НОВИНИ ПЛЮС

НОВИНИ ПЛЮС

    Warning: Invalid argument supplied for foreach() in /home/clients/umoloda/inc/templates/news2.inc on line 44

Війни не буде?

Війни не буде?

У Колумбії — новий президент: минулої суботи склав присягу 59–й глава держави Хуан Мануель Сантос. Як зазначає агенція «Рейтер», на інавгурацію приїхали 14 президентів Латинської Америки, за винятком президента сусідньої Венесуели Уго Чавеса. Його відсутність зайвий раз нагадала про те, що Колумбія і Венесуела перебувають на межі війни. Втім на церемонії приведення до присяги Сантоса був присутній міністр закордонних справ Венесуели Ніколас Мадуро, який запевнив, що його країна прагне подати руку дружби новому лідеру Колумбії. Та й сам президент Венесуели Уго Чавес наступного дня в ефірі національного телебачення заявив, що його країна готова забути про попередні чвари й почати дружбу з Колумбією з чистого аркуша.

Не йди, не йди, дощику!

Не йди, не йди, дощику!

Доки Україна та Росія знемагають від спеки й благають небо про дощ, на Центральну Європу цієї «небесної благодаті» звалилося аж надто багато. Сильні зливи, які пройшли над цієї частиною континенту минулими вихідними, спричинили повені, що забрали життя щонайменше десяти людей. Із регіонів, які опинилися під загрозою затоплення, терміново евакуювали десятки тисяч мешканців. Із уже затоплених населених пунктів, які внаслідок розгулу стихії виявилися відрізаними від зовнішнього світу, людей вивозять гелікоптерами.

Гіркий «дим отєчєства»

Гіркий «дим отєчєства»

«Чому в Москві досі не оголошено надзвичайний стан і де Лужков?!» — це питання у російській столиці впродовж кількох останніх днів не ставив собі хіба що лінивий. Білокам’яна в прямому сенсі перетворилася на чорнохмарну: дим від пожеж на підмосковних торф’яниках затягнув місто чорним смогом, за яким москвичі часто не бачать навіть сусідніх будинків. Через погану видимість на вихідні було скасовано багато рейсів з аеропортів «Внуково» та «Домодєдово», з міста повтікали птахи та дрібні звірі.

Всі статті рубрики