НОВИНИ ПЛЮС

10.08.2010

Партактив

Народний депутат від «НУНС» Анатолій Гриценко очолив партію «Громадянська позиція». Партія офіційно повідомила Мін’юсту про зміну керівника об’єднання та мету діяльності. Метою «ГП», зокрема, визначено «участь у побудові в Україні вільного, демократичного, справедливого суспільства, формуванні можливості вираження політичної волі громадянами України для здійснення і захисту своїх прав і свобод».

* * *

Деякі осередки «Єдиного центру» збунтувалися проти новобранця партії, народного депутата Кирила Куликова. Зокрема, голова Голосіївської районної організації міста Києва Олександр Даневич звернувся до вищого партійного керівництва з проханням дати оцінку публічним висловлюванням Куликова, «який без жодного рішення місцевих партійних конференцій назвав себе керівником київської міської організації «ЄЦ».

Коаліція

Народний депутат від «НУНС» Владислав Каськів заявив, що поки не збирається вступати в коаліцію. Про це він сказав, коментуючи своє призначення керівником робочої групи з національних проектів у комітеті економічних реформ, створеному при адміністрації Президента. «У контексті реалізації національних проектів ніякої політики немає. Це державна справа», — запевнив колишній голова «революційної» партії «Пора». На заваді вступу Каськіва в коаліції стоїть присутність там Компартії «і ряд питань у гуманітарній сфері, зокрема, трактування історії і мовне питання».

Нарешті втрутився

Віктор Янукович найближчими днями планує зустрітися з матір’ю студента Ігоря Індила, який загинув у Шевченківському райвідділі міліції Києва. Про це заявила заступник глави адміністрації Президента Ганна Герман. «Віктор Янукович тримає на особистому контролі розслідування цієї справи, яке наразі ще не завершене», — зазначила Герман. За її словами, Янукович планує дати низку доручень для об’єктивного розслідування обставин загибелі хлопця. Нагадаємо, 26 травня дільничний міліціонер забрав студента Індила із гуртожитку до райвідділу міліції Шевченківського району столиці, а на ранок батькам запропонували забрати тіло хлопця з моргу. Це спричинило масові виступи громадськості з протестами проти міліцейської сваволі.