Як підрізали «сміттєвого барона»

10.08.2010

В Одесі спалахнув черговий скандал навколо вожака проросійської структури «Родіна» Ігоря Маркова. За даними джерел місцевої газети «Вільна Одеса», днями він затіяв бійку в одному з місцевих ресторанів. І, зрештою, сам же виявився потерпілим — Маркова госпіталізували з колото–різаною раною шиї у приватну клініку «Інтосана», де негайно прооперували...

Найцікавіше у цій ситуації — намагання підлеглих «сміттєвого барона», як ще називають Маркова в Одесі, будь–що приховати від громадськості черговий прояв його хуліганської вдачі. Як тільки новина стала надбанням громадськості, представник українофобської «Родіни» Олександр Христофоров заявив, що інформація про поранення пана Маркова, яку поширили низка одеських і українських ЗМІ з посиланням на «Вільну Одесу», «не відповідає дійсності». А в одному з видань навіть з’явилося лаконічне спростування безпосереднього винуватця події: «Я дійсно кілька днів тому був на дні народження свого товариша. Все пройшло спокійно, ніяких бійок не було...» При цьому Марков пообіцяв прийти в прямий телеефір, аби одесити переконалися, що з ним все гаразд.

Однак приховати шило в мішку навряд чи вдасться. Бо «Вільна Одеса», як було повідомлено вчора, володіє достовірною інформацією про чергову витівку колишнього депутата міськ­ради від ПСПУ. І надіслала публічний запит керівництву одеської міліції: підтвердити чи спростувати п’яну сутичку в ресторані з участю Маркова, а також назвати учасників кривавої бійки.

Водночас газета оприлюднила заяву з приводу незграбних спроб відбілити ватажка одеської «Родіни». Журналісти ствверджують: «Містечковий уркаган на прізвисько «Марадона» прибув на день народження відомого бізнесмена, напнувши на себе футболку з написом «Одеса проти Гурвіца!». Це не сподобалося багатьом гостям, котрі намагались триматися подалі від скандально відомого карного злочинця. Винуватець торжества, що необачно запросив нахабу на свій ювілей, зробив Маркову кілька зауважень, вимагаючи зняти футболку і припинити перетворювати його приватне сімейне свято на політичне шоу. Марков вислухав господаря, але продовжив вести себе зухвало, чіпляючи гостей. Одного таки сильно дістав. Зав’язалася бійка, в якій Марков отримав удар ножем у шию». Операція з накладанням швів важко пораненому політику зафіксована в медичних журналах клініки.

Саме через поранення, як вважають, Марков зараз не показується на людях, не зустрічається з друзями і знайомими, не виступає з екрана свого телеканалу «АТВ» — «щоб одесити не бачили слідів нічної пригоди на його «інтелектуальній» фізіономії». «Вільна Одеса» також висловлює припущення, що представники «Родіни» мали намір тишком–нишком «зачистити» медичні документи, що підтверджують його поранення, а потім — зліпити з побутової поножовщини ледь не замах на життя політичного діяча.

При цьому викликає подив, чому клініка не повідомила про операцію міліцію, адже закон зобов’язує медиків інформувати правоохоронні органи про факти надання допомоги пацієнтам, що зазнали явних вогнепальних чи колото–різаних ран. Порушення законодавства є приховуванням злочину. Також щонайменше дивною виглядає мовчання одеської міліції.