НОВИНИ ПЛЮС

30.07.2010

Суд і діло

Шевченківський райсуд Києва закрив справу щодо члена ВО «Свобода» Валентина Лунейка, якого затримали в понеділок за порушення ч. 1 ст. 185 Кодексу про адміністративні правопорушення (порушення правил проведення масових акцій) під час демонстрації проти приїзду російського патріарха Кирила в Україну. Суд закрив справу за відсутністю складу злочину. «Рішення суду підтверджує, що дії працівників МВС були свавільними та незаконними», — заявляє прес–служба ВО «Свобода». У партії Олега Тягнибока додають, що суд також встановив: причиною затримання Лунейка «стало те, що під час затримання інших «свободівців» він звернувся до правоохоронців українською мовою».

Найближчими днями до суду завітають іще сім членів «Свободи», яких затримали під час візиту патріарха РПЦ.

Справи бюджетні

Кабінет Міністрів затвердив бюджет Пенсійного фонду на 2010 рік. Згідно з документом, оприлюдненим на сайті уряду, доходи Пенсійного фонду становитимуть 165,686 млрд. грн., а видатки — 192,282 млрд. Таким чином, дефіцит запланований на рівні 26 мільярдів 595 мільйонів гривень.

Партактив

Партія «Єдиний центр» готова надати половину місць у своїх виборчих списках на місцевих виборах молодим політикам. Про це заявив новобранець «ЄЦ» Ігор Попов — екс–заступник голови секретаріату Президента, колишній голова Комітету виборців України. «Партія готова розглянути пропозиції з висування осіб із чистою репутацією, не пов’язаних із партіями вчорашньої або сьогоднішньої влади», — цитують Попова «Українські новини».

«ЄЦ» готовий надати свою платформу тим молодим політичним силам, які не можуть узяти участь у виборах у зв’язку з дискримінаційними нормами закону про вибори. Сам Попов вступив до «ЄЦ», аби курувати відповідний напрямок роботи.