Міністр хоче «Кадиллак»

30.07.2010

Міністра внутрішніх справ Анатолія Могильова не влаштовує службове авто, на якому їздив його попередник на посаді Юрій Луценко. Тож для нього придбали авто представницького класу — «Кадиллак». Факт закупівлі крутої «тачки» оприлюднив народний депутат від «НУНС», генерал міліції Геннадій Москаль.

«Я дізнався про закупівлю УДАІ головного управління МВС у Київській області автомобіля Cadillac Escalade 2010 року випуску, кузов №1GYUKDEF3AR161904, — цитує Москаля прес–служба «Народної самооборони». — Вартість цього автомобіля, з урахуванням сплати всіх обов’язкових платежів, перевищує 1 мільйон гривень. У подальшому цей автомобіль було передано до МВС України для обслуговування міністра внутрішніх справ. За наявною інформацією, придбання авто відбулося з порушенням законодавства — без проведення тендеру і без надання дозволу Кабміном». Відтак «самбіст» Геннадій Москаль спрямував депутатські запити до Прем’єр–міністра Азарова та Генпрокурора Медведька із проханням доручити ГоловКРУ перевірити законність закупівлі іномарки та в разі виявлення порушень вжити заходів прокурорського реагування.

Нагадаємо, що МВС також планувало провести тендер на закупівлю 20 престижних авто, серед яких є «Мерседеси», «Ауді» і «Тойота Камрі», на що може бути витрачено від 8 до 9 мільйонів гривень. І хоча Прем’єр Микола Азаров назвав цю інформацію «плітками», у «Віснику держзакупівель» було опубліковано офіційне оголошення про наміри придбати VIP–автомобілі для МВС.