РАХУНКОВА ПАЛАТА

30.07.2010

56 мільярдів доларів

становив у I півріччі цього року зовнішньоторговий оборот нашої держави, свідчать підрахунки Міністерства економіки. Це на 28,2 відсотка більше, ніж за аналогічний період попереднього року. За словами заступника міністра Валерія Мунтіяна, обсяг експорту товарів і послуг у січні–червні становив 28,2 мільярда доларів, що на 30,6% більше, ніж у 2009 році. При цьому, зазначив Мунтіян, зростання експорту спостерігалося в усіх галузях і за всіма географічними напрямками: до країн СНД і Євросоюзу — на 40 відсотків, в Азію — на 15,4%, Африку — 22,3%, а також на 120 відсотків — до Америки.

 

8 мільйонів євро

готова інвестувати у створення двох курортних комплексів у Криму іспанська компанія Joy Asset Management. Як зазначив генеральний директор компанії Арно Сент–Пол, він готовий вкласти кошти у розвиток інфраструктури півострова, щоб збільшити притік сюди туристів, якщо місцева влада представить стратегію розвитку Криму. «Шлях, яким ідуть інвестори, має бути прозорим. Інвестор повинен прийти і працювати — вкладати гроші», — зазначив Сент–Пол.

 

1,3 мільйона водіїв

на суму майже 5,8 мільйона гривень оштрафувала за порушення правил дорожнього руху Державтоінспекція, повідомляє Міністерство юстиції, куди надійшло більше 1,2 мільйона виконавчих документів на стягнення штрафів виконавчою службою. Найбільша кількість таких постанов припадає на Донецьку (154 тисячі), Дніпропетровську (101 тисяча), Луганську (75 тисяч) області та місто Київ, де виконавчих проваджень видано на стягнення штрафів із майже 90 тисяч водіїв.

 

5 тисяч батьків

невчасно зареєстрували народжених дітей із початку року, інформує Міністерство юстиції. При цьому кількість протоколів про порушення термінів реєстрації без поважних причин склала два відсотки. За повідомленням Мін’юсту, як і щороку, рекордсменами з невчасної реєстрації стали батьки новонароджених Одеської, Дніпропетровської областей, а також Києва. Як зазначив очільник міністерства Олександр Лавринович, лише з початку поточного року на три вказані регіони припало понад 40 відсотків протоколів про порушення терміну реєстрації новонароджених.

 

600 осіб персоналу

скорочено на Чорноморському флоті Російської Федерації з початку року, тоді як за весь минулий рік тут було звільнено 1,5 тисячі працівників. Як повідомив в.о. директора міського центру зайнятості Севастополя Олександр Шапіро, скорочені з ЧФ РФ моряки становлять значну частину безробітних міста. Ще однією причиною поганої зайнятості населення Севастополя Шапіро назвав дисбаланс на ринку попиту і пропозиції робочої сили. При цьому, за словами чиновника, рівень безробітності порівняно з ситуацією по Україні є цілком прийнятним і становить усього 6,2%, тоді як середній державний показник дорівнює 9 відсоткам.

 

200 киргизьких студентів

щороку вивчають українську мову, повідомив міністр освіти і науки Киргизії Канат Садиков. Як пояснив чиновник, через інтерес до збереження національної культури, фахівці–філологи, які обирають для вивчення основною російську мову, як правило, другою обирають саме українську. Садиков також нагадав, що на факультеті слов’янознавства Бішкекського гуманітарного університету діє Центр української мови та культури, створений 2002 року за сприяння посольства України в Киргизії.

 

78,3 відсотка українців

потерпають від спеки, і лише кожен десятий (11,6%) не відчуває дискомфорту. При цьому 56,2% наших співвітчизників рятуються від високої температури, вживаючи більше рідини, а 24,5% намагаються уникати сонця, не виходячи на вулицю, свідчать результати соціологічного дослідження, проведеного Інститутом імені Горшеніна. Ще кожен п’ятий українець виїжджає на природу, а 18,6 відсотка респондентів зазначили, що змінили харчовий раціон. Майже 17% воліють узагалі виїхати з міста на час літньої спеки.

 

26 українців

упродовж року не зможуть потрапити до Польщі через неправильно оформлені польським працедавцем документи, повідомляє Держприкордонслужба. Водночас, інформують прикордонники, справу за неправильне оформлення спрощеного візового режиму буде порушено і проти польського роботодавця, якому тепер загрожує стягнення штрафу. У Держприкордонслужбі також додають, що українці працювали на півдні Польщі в одній із приватних фірм, яка займається вирощуванням рослин.

  • «Як тебе не любити, Києве мій!»

    Щорічно в останній тиждень травня жителі столиці святкують День міста. Свято чекатиме буквально на кожному кроці y центрі міста, адже цього року програма заходів нараховує 35 різних художніх, культурно-освітніх і спортивних подій. >>

  • Кровна залежність

    У жінки, яку покусали собаки в Миколаєві, медики діагностували гостру крововтрату і хронічний сепсис, який є прямою загрозою для життя. Їй терміново потрібно кілька сеансів переливання крові. Лікарі просять усіх небайдужих городян надати допомогу і здати кров. Нагадаємо, потерпілій через отримані травми ампутували праву руку. >>

  • «По-моєму, чувак, нас кинули»

    Невідомий нещодавно виманив майже 40 тисяч грн. за уявне пальне у 67-річного фермера із Золочівського району Львівщини. З цього приводу ошуканий чоловік звернувся в поліцію. >>

  • Конвеєр репресій

    Учора в Сімферополі й Алупці окупованого Криму відбулися чергові обшуки у будинках кримських татар. За словами адвоката Еміля Курбедінова, у більшості випадків, затриманих людей у масовому порядку відвозять до так званого «Центру «Е» у місто Сімферополь (центр боротьби з екстремізмом при МВС Росії). >>

  • «Херсон» наснився

    У ватажка терористичної «ДНР» Олександра Захарченка вочевидь сталося сезонне психічне загострення. Інакше, як пояснити його чергове словоблуддя: мовляв, бойовики «можуть претендувати на Херсонську область й інші населені пункти». >>