НОВИНИ ПЛЮС

24.07.2010

Кабмін дав «добро» зростанню ціни на газ

Кабінет Міністрів скасував рішення уряду Юлії Тимошенко, за яким ціни на природний газ для населення цього року мали зберегтися на рівні 2009–го. Зокрема, тепер не діє пункт постанови Тимошенко щодо «різниці між цінами закупівлі імпортованого природного газу та його реалізації суб’єктам господарювання для виробництва теплової енергії, яка споживається населенням».

Таким чином, Микола Азаров легітимізував рішення Нацкомісії з регулювання енергетики про підвищення з 1 серпня на 50% цін на газ для населення.

КС відмовив Коломойському

Конституційний Суд відмовив у розгляді клопотання Ігоря Коломойського щодо законності пропорційної системи виборів депутатів парламенту. Ухвалою КС відмовлено у відкритті нового конституційного провадження у цій справі. Підстава — невідповідність звернення вимогам, передбаченим Конституцією і законом про КС.

Нагадаємо, в лютому співвласник групи «Приват»Ігор Коломойський звернувся до Конституційного Суду щодо законності пропорційної системи виборів до ВР.

Київську обласну «Батьківщину» усувають із виборів через суд

Всеукраїнське об’єднання «Батьківщина» заявляє про те, що Печерський районний суд Києва, втручаючись у внутріпартійні справи, намагається усунути київську обласну партійну організацію ВО «Батьківщина» від виборів–2010. У відкритому зверненні обкому «тимошенківців» до Президента Януковича йдеться про те, що «всі ці протиправні рішення Печерського суду мають одну мету — нівелювати головного конкурента Партії регіонів під час місцевих виборів». «Тільки в Київській області за Юлію Тимошенко проголосувало майже 70% виборців. І ви не можете не брати до уваги цей факт. Хочемо попередити: 20 тисяч членів обласної партійної організації не будуть сидіти склавши руки. Ми не припинимо підготовку до виборів», — сказано у зверненні «Батьківщини» до глави держави.

Ще один чиновник Тимошенко — під ковпаком ГПУ

Печерський райсуд Києва дозволив Генпрокуратурі провести обшук на квартирі колишнього першого заступника голови Держказначейства Тетяни Грицун. За повідомленням газети «Дєло», кримінальну справу проти Грицун порушено 19 липня. Її звинувачують у зловживанні владою, що завдало шкоди учасникам приватизації Одеського припортового заводу, яка не відбулася (пані Грицун перешкоджала поверненню коштів їх власникам — компаніям «Нортіма» і «Фрунзе–Флора» — всупереч платіжним дорученням Фонду держмайна).