Летить віслюк, хитається

24.07.2010
Летить віслюк, хитається

Міліція Краснодарського краю Росії розслідує справу про жорстоке поводження з твариною. Воно проявилося в тому, що віслюка прив’язали до парашута, якого тягнув над водою моторний човен. Перед цим новину про «літаючого осла» розтиражували не лише російські ЗМІ, а й мас­медіа багатьох інших країн.

Інцидент стався минулого тижня на пляжі станиці Голубицька, що в Темрюкському районі. Двоє бізнесменів вирішили прорекламувати чи то свій пляж, чи то атракціон — польоти на парашуті за катером. Для реклами обрали ослицю, яка катала дітей та фотографувалася з ними за гонорар для господаря. Нещасну тварину тягали по небу над Азовським морем упродовж півгодини. Від страху ослиця несамовито ревіла. Приводнення було теж нещасливим: ледь живу тварину буксирували до суходолу на тросі.

Як повідомила агенція «Новості», затриманий господар пляжу виправдовується тим, що «покатати» віслюка просив його власник. Хазяїн віслюка, а також верблюда й коня, з якими він працював на пляжі, зник разом із тваринами, але позавчора стало відомо, що знайшли і його, й ослицю.

Щоб порушити кримінальну справу за ст. 245 КК РФ, яка передбачає штраф у розмірі від 100 до 300 тис. рублів або позбавлення волі нас строк до двох років, потрібно, аби факт страждання та ушкодження віслюка засвідчив ветеринар. Але, судячи з усього, підстав для покарання не знайдуть. Представниця райвідділу міліції зазначила, що, за висновком ветеринара, ослиця «клінічно здорова».