Легка прогулянка між вулканів

Легка прогулянка між вулканів

З’їздили до цікавої країни, подивилися на вулкан, провели тренування з підвищеною відповідальністю. Приблизно такими словами львівські уболівальники зараз оцінюють повернення «Карпат» у єврокубки: позавчора у столиці Ісландії «зелено–білі» дебютували в Лізі Європи і досягли впевненої перемоги.

ХРОНІКА

ХРОНІКА

    Warning: Invalid argument supplied for foreach() in /home/clients/umoloda/inc/templates/news2.inc on line 44

Старт дала Москва — Київ узяв своє

Старт дала Москва — Київ узяв своє

    Warning: Invalid argument supplied for foreach() in /home/clients/umoloda/inc/templates/news2.inc on line 44

Рішення про вибір країни для проведення Олімпійських ігор 1980 року Міжнародний олімпійський комітет ухвалив 23 жовтня 1974–го на своїй 75–й сесії у Відні.

Уперше ідея проведення Ігор у Москві виникла в керівника Спорткомітету СРСР Сергія Павлова у квітні 1969–го. Однак тоді голосування завершилося перемогою канадського Монреаля, де й відбулася Олімпіада–1976. Через кілька років Павлов знову переконав керівництво країни виставити кандидатуру Москви. І на цей раз удалося виграти — насамперед завдяки дружнім стосункам із членами МОК, особливо Едуардом фон Фальц–Фейном (Ліхтенштейн) і Віллі Дауме (ФРН). До речі, барон Фальц–Фейн народився у 1912 році на Херсонщині, в селі Гаврилівка Нововоронцовського району, він — племінник засновника заповідника «Асканія–Нова», відомий громадський діяч, який багато зробив для пропаганди України у світі, передав в Україну та Росію низку шедеврів живопису та інших унікальних музейних експонатів. Едуард Олександрович живий і зараз.

У 1974–му на останньому етапі голосування членам МОК потрібно було зробити вибір між Москвою й американським Лос–Анджелесом. У результаті зі співвідношенням голосів 39 проти 20 перемогу здобула столиця Радянського Союзу.

Всі статті рубрики