Що за хот–дог без «Цунамі»?

06.07.2010

Четвертий рік поспіль чемпіоном світу зі швидкісного поїдання хот–догів став американець Джой Честнат, на прізвисько Джоус («Щелепи»). Конкурс під патронатом мережі фаст–фудів «Натанс», що традиційно відбувається у Нью–Йорку на День незалежності США, був ювілейним — 95–м. Як повідомляє агенція «Ассошіейтед пресс», Честнат за відведені 10 хвилин запхнув у себе 54 булки із сосисками.

Переможець — худорлявий 26–річний інженер–будівельник із Каліфорнії, якого вже можна вважати справжнім професіоналом у різних конкурсах пожирачів їжі, — позавчора не мав гідних конкурентів. Головний суперник Джоя, шестиразовий переможець цього турніру Такеру Кобаясі, залишився поза грою. Японець, на прізвисько «Цунамі», не підписав контракт з організацією «Мейджор ліг ітінг», бо його не влаштували умови, відтак не отримав дозвіл на участь у чемпіонаті.

Невдоволений Кобаясі після завершення «обіду» виліз на сцену і спробував зірвати вшанування лауреатів (Честнату вручали традиційний «Гірчичний пояс» і 10 тис. дол.). Поліцейським довелося затримати скандаліста. Коли екс–чемпіона виводили в наручниках, глядачі просили його відпустити і скандували: «Хай він їсть!»

Варто зазначити, що результат переможця–2010 — найнижчий за останні п’ять років. Той самий Честнат рік тому проковтнув 68 хот–догів за 10 хвилин. А Кобаясі, який посів друге місце, — 64 з половиною.