«Оазис» вабить Лео

26.06.2010
«Оазис» вабить Лео

Ліонель Мессі.

Друга заповідь — «не створи собі кумира» — абсолютно не працює відносно футбольних уболівальників. Аргентинець Ліонель Мессі, який позавчора відзначив 23–річчя, нині є кумиром для мільйонів людей в усьому світі. Полчища захоплених фанів хочуть грати у футбол, як Мессі, мати таку зачіску і вподобання, як у Лео, поводитися, як він. Відповідно, можна припустити, що найближчим часом різко зросте кількість шанувальників британської рок–групи Oasis. Адже вона подобається самому Мессі!

Та от біда: «оазиси» були однією з найуспішніших груп 1990–х і першої половини 2000–х років, але рік тому припинили існування як творча одиниця. Брати Галлахери посварилися, і Ноель — автор більшості хітів гурту — грюкнув дверима. Мессі ж наслухався старих хітів Oasis і тепер закликає гурт возз’єднатися, аби зіграти на переможній вечірці для збірної Аргентини. Звісно, в тому випадку, якщо аргентинці виграють чемпіонат світу, що триває зараз у ПАР.

Цікаво, що Ліонель відкрив для себе Oasis завдяки футболу. Ноель і Ліам Галлахери вболівають за британський клуб «Манчестер Сіті», а Мессі, як відомо, грає в іспанській «Барселоні». Зате за манчестерську команду виступає колега Мессі по збірній Аргентини Карлос Тевес, великий фанат Oasis і добрий приятель Ноеля та Ліама. Тевес і дав Ліонелю послухати перші два альбоми рокерів — у літаку, коли аргентинці летіли на чемпіонат у ПАР. І закохав Мессі в Oasis.

«У літаку , коли ми летіли на Чемпіонат світу , Карлос дав мені послухати два їхні перші альбоми . — Розповідає Ліонель в інтерв’ю The Sun. — Багато чого я не очікував , але це виявилися одні з кращих дисків , що я коли–небудь чув».

«Вони абсолютно дивовижні, у них неймовірні пісні! — так оцінив Мессі музику Oasis в інтерв’ю газеті «Сан». — Я слухаю їх на своєму iPod у готелі, по дорозі на матчі, в роздягальні. Переглянув на Youtube їхні концерти — «оазиси» відмінно грають наживо! Я спитав Карлоса, чи можна потрапити в Англії на їхній виступ, але він сказав, що група розпалася». Тож тепер мрія Мессі — послухати «живцем» відроджений Oasis.