НОВИНИ ПЛЮС

25.06.2010

Азаров скаржиться на кадри

Прем’єр–міністр Микола Азаров висловлюється за необхідність підвищення кваліфікації державних службовців. Виступаючи вчора на засіданні Ради регіонів, глава уряду визнав, що вакансії галузевої і територіальної системи управління заповнені на 99%, але це не означає, що система працює злагоджено та якісно. Прем’єр зазначив, що останнім часом при призначенні на ту чи іншу посаду він устигав у кращому разі проглянути послужний список претендента, а це не завжди відображає професіоналізм людини. «Ми маємо пропустити через систему підвищення кваліфікації всю нашу кадрову армію», — заявив Азаров. При цьому він відзначив, що Академія державного управління при Президенті потребує серйозного реформування.

Опозиція знову хоче скинути Могильова

Депутат від «НУНС» Геннадій Москаль вніс у парламент проект постанови про звільнення міністра внутрішніх справ Анатолія Могильова. У пояснювальній записці до документа зазначено, що політико–правовими підставами для звільнення Могильова з посади є неналежне виконання ним своїх службових обов’язків, внаслідок чого період керівництва нового міністра характеризується провальними показниками боротьби зі злочинністю, суттєвим згортанням відкритості, гуманізації та демократизації роботи органів внутрішніх справ, погіршенням стану захисту прав і свобод людини.

Як відомо, 16 червня Верховна Рада вже розглядала питання звільнення Могильова і не змогла ухвалити відповідне рішення.

На честь відомого соціолога

Представники Фонду «Демократичні ініціативи» (Київ) та «Левада–Центр» (Росія) звернулися до мера Вінниці Володимира Гройсмана із проханням назвати одну з вулиць міста на честь відомого російського соціолога і політолога Юрія Левади, який народився у Вінниці. Цього року творцеві незалежного соціологічного центру виповнилося б 80, він помер у 2006 році в Москві.