Як «Бацька» москалів опустив

Як «Бацька» москалів опустив

У газовій війні між Росією та Білоруссю — новий поворот: тепер умови диктує вже Мінськ. 23 червня Білорусь сплатила 187 мільйонів доларів, які заборгувала «Газпрому» за «блакитне паливо», і газопостачання було відновлено в повному обсязі. Але вчора вже білоруська сторона вимагала від російської погасити борг за транзит.

Ні кроку назад — закликає Америка

Ні кроку назад — закликає Америка

Із часу свого прибуття в Україну посол Сполучених Штатів Америки Джон Теффт не надто часто відверто спілкувався з журналістами. А запитань до голови американської дипмісії, особливо після зміни влади в Україні, накопичилося чимало. Тому напередодні приїзду до Києва держсекретаря США Хілларі Клінтон Інститут світової політики організував для представників преси й українських експертів зустріч з американським амбасадором, який люб’язно погодився задовольнити їхню цікавість.

Сам пан Теффт із твердженням про віддаленість від преси не згоден — у відповідь на такий закид він нагадав, що вже не тільки дав кілька інтерв’ю українським ЗМІ, а й нерідко виїздив у регіони, де спілкувався в тому числі і з журналістами. Мало того, навіть провів «майже відпустку» в Криму — спершу збирався поїхати в інше місце, але виверження ісландського вулкану змусило змінити плани. Щоправда, повноцінним відпочинком цю поїздку назвати складно, адже в Україні у дипломата завжди знайдуться справи. Проте у «всеукраїнській здравниці» панові Джону, схоже, сподобалося, позаяк він запевнив: залюбки приїде у Крим іще (що особливо актуально у світлі закликів Президента Януковича до наших чиновників відпочивати на «рідному» узбережжі, а не по закордонних курортах).

Всі статті рубрики