РАХУНКОВА ПАЛАТА

25.06.2010

16 мільярдів гривень

становить бюджет міста Києва на поточний рік. Із них майже 66,5 мільйона гривень — дефіцит головного фінансового документа столиці, який уже підписав міський голова Леонід Черновецький. Зокрема видатки зафіксовані на позначці 13 мільярдів 534 мільйони гривень. Ще 2,5 мільярда — видатки спеціального фонду. Цікаво, що 1 мільярд 687 мільйонів гривень від загальної суми кошторису столиці — субвенція з державного бюджету.

 

236 мільйонів гривень

виділив Кабінет Міністрів Харківському заводу імені Малишева на виробництво броньованої техніки для потреб української армії. Як повідомив перший віце–прем’єр–міністр Андрій Клюєв, завдяки цьому Збройні сили вже до кінця року отримають сучасну бронетехніку вітчизняного виробництва. Клюєв також додав, що найближчим часом уряд також планує виділити кошти на закупівлю військово–транспортної авіації.

 

126 мільйонів гривень

планують спрямувати на інформаційне забезпечення футбольного турніру Євро–2012 до 2012 року в Донецьку. Відповідна сума закладена в міській цільовій програмі проведення в місті футбольного дійства, яку затвердили депутати міської ради. Зокрема, зазначається в документі, лише для забезпечення оптимальних умов для роботи засобів масової інформації і журналістів, а також телевізійного висвітлення подій передбачається створити прес–центр на тисячу місць.

 

12 мільйонів гривень

виділив Міністерству з питань надзвичайних ситуацій Кабінет Міністрів на розмінування Інкерманських штолень у Криму. Як повідомив очільник МНС Нестор Шуфрич, відом­ство також планує завершити роботи з виявлення, вивезення і знешкодження вибухонебезпечних предметів часів Другої світової війни з прибережної зони ландшафтного музею «Керченська фортеця». Шуфрич також додав, що з початку січня сапери МНС знешкодили 14 тисяч вибухонебезпечних предметів.

 

902 тисячі курортників

відвідали Крим з початку цього року. Це на 14,5 відсотка більше, ніж за аналогічний період попереднього року, повідомив заступник міністра курортів і туризму півострова Олександр Чертов. Чиновник також уточнив, що нині в АРК функціонують 446 санаторно–курортних установ. А притік туристів, особливо з Росії, пояснив кризою і вищою вартістю відпочинку в РФ, порівняно з українськими курортними зонами.

 

1190 квартир

продано на столичному ринку нерухомості в минулому місяці. За даними агентства SV Realty, з них 960 операцій купівлі–продажу здійснено на вторинному ринку, а 230 — на первинному. Згідно з інформацією, найбільше продавалися помешкання вартістю до 100 тисяч американських доларів — 68 відсотків. Ще 21% житла мав цінову категорію від 100 до 200 тисяч доларів. А 11% квартир, що були продані–куплені, коштували більше 200 тисяч умовних одиниць. Найдешевшим виявився Дарницький район, де вартість квадратного метра житла в середньому становила 1367 доларів. Найдорожчим, як і в попередні роки, є Печерський район — майже 2,5 тисячі доларів за квадратний метр на первинному ринку.

 

68 проектів

молодіжних і дитячих громадських організацій реалізовуються цьогоріч в Україні за підтримки держави, повідомила заступник міністра у справах сім’ї, молоді та спорту Світлана Толстоухова. Чиновниця нагадала, що в державному бюджеті цього року передбачено 5 мільйонів гривень на проекти, розроблені громадськими організаціями стосовно дітей, молоді та жінок. Зокрема, зазначає Толстоухова, пріоритетними завданнями Мінсім’ї є підвищення рівня громадської активності дітей і молоді, забезпечення їх доступу до участі в державотворчих процесах, сприяння зайнятості.

 

59,1 відсотка українців

вважають себе платниками податків, тоді як не вважають себе такими 25,4%, свідчать результати опитування, проведеного Інститутом Горшеніна. Експерти дослідження також відзначають, що 56,1% наших співвітчизників висловилися за те, що кожен має сплачувати всі податки в повному обсязі. При цьому 22,7 відсотка, або кожен п’ятий українець, припускає, що податки можна не платити повністю або принаймні частково. І лише 30,8% громадян засуджують тих, хто ухиляється від податкового навантаження.

  • «Як тебе не любити, Києве мій!»

    Щорічно в останній тиждень травня жителі столиці святкують День міста. Свято чекатиме буквально на кожному кроці y центрі міста, адже цього року програма заходів нараховує 35 різних художніх, культурно-освітніх і спортивних подій. >>

  • Кровна залежність

    У жінки, яку покусали собаки в Миколаєві, медики діагностували гостру крововтрату і хронічний сепсис, який є прямою загрозою для життя. Їй терміново потрібно кілька сеансів переливання крові. Лікарі просять усіх небайдужих городян надати допомогу і здати кров. Нагадаємо, потерпілій через отримані травми ампутували праву руку. >>

  • «По-моєму, чувак, нас кинули»

    Невідомий нещодавно виманив майже 40 тисяч грн. за уявне пальне у 67-річного фермера із Золочівського району Львівщини. З цього приводу ошуканий чоловік звернувся в поліцію. >>

  • Конвеєр репресій

    Учора в Сімферополі й Алупці окупованого Криму відбулися чергові обшуки у будинках кримських татар. За словами адвоката Еміля Курбедінова, у більшості випадків, затриманих людей у масовому порядку відвозять до так званого «Центру «Е» у місто Сімферополь (центр боротьби з екстремізмом при МВС Росії). >>

  • «Херсон» наснився

    У ватажка терористичної «ДНР» Олександра Захарченка вочевидь сталося сезонне психічне загострення. Інакше, як пояснити його чергове словоблуддя: мовляв, бойовики «можуть претендувати на Херсонську область й інші населені пункти». >>