І півкнязівства на додачу!

24.06.2010
І півкнязівства на додачу!

Альбер ІІ із нареченою Шарлін Уїттсток. (Фото Рейтер.)

У середовищі найжаданіших холостяків світу сенсація: князь Монако Альбер ІІ, який до 52 років був затятим парубком, зібрався одружитися! Учора очільник карликової, але дуже дорогої й розкішної країни на Лазуровому узбережжі оголосив про свої заручини з колишньою плавчинею Шарлін Уїттсток.

До весілля пара зустрічалася чотири роки. Майбутній княгині Монако 32 роки, і свого часу вона здобула олімпійську медаль, виступаючи за Південно–Африканську Республіку. Синові князя Реньє ІІІ і знаменитої голлівудської кінозірки Грейс Келлі Альберові ІІ спорт теж не чужий: князь залюбки відвідує різноманітні спортивні змагання і навіть сам п’ять разів брав участь у зимових Олімпіадах як бобслеїст.

Саме захоплення правителя Монако спортом свого часу й познайомило його з майбутньою дружиною. Близько десяти років тому Шарлін виграла «золото» у плаванні на 200 метрів на чемпіонаті, що проходив у Монако. Тоді Альбер особисто підніс їй букет квітів — надто вже сподобалася чоловікові білява африканська краля.

Через рік дівчина знову потрапила в Монте–Карло, і була дуже здивована, коли спадкоємець династії Гарібальді, дізнавшись про її приїзд, особисто приїхав до готелю, щоб запросити дівчину на обід.

Але після цієї зустрічі пара знову розлучилася — цього разу на довгих п’ять років. Наступне побачення відбулося вже в Турині, де вони зустрілися на Олімпійських іграх. Там закохані вже не розлучалися, і Шарлін погодилася переїхати в Монако. Тепер Альбер міг собі дозволити запросити кохану жити під одним дахом, адже 2005 року він успадкував трон і став офіційним правителем князівства.

Щоправда, пропозиції руки й серця коханій дівчині князя довелося чекати ще довго. Але ж таки дочекалася!

У родині Гарібальді, яка править Монако понад 700 років, пізні шлюби — не рідкість. Скажімо, дід Альбера, Луї ІІ, одружився лише в 75. До речі, попри те, що нинішній правитель князівства ніколи не був одружений, у нього вже є двоє дітей. Та оскільки вони народжені поза шлюбом, то не можуть претендувати на трон. Якщо раптом після одруження з Шарлін Уїттсток у подружжя не з’явиться законних спадкоємців, після смерті Альбера князівство перейде до його племінників — когось із дітей молодших сестер Кароліни і Стефанії.

  • Майдан біля Кремля

    Російські активісти активно вивчають «матбазу» масових протистоянь із правоохоронцями: щити, балаклави, коктейлі Молотова... За прикладами, благо, далеко ходити не треба: поряд, якихось шість сотень кілометрів, — Україна, де досвідчені товариші покажуть, навчать, передадуть досвід. >>

  • Кремлівська «Зміна»

    Лідер партії «Зміна» (Zmiana) Матеуш Піскорський не знав, що його партію фінансували російські спецслужби — така лінія захисту польського політика, заарештованого у Польщі за шпигунство та поширення антиукраїнських настроїв. Прокуратура і Агенція внутрішньої безпеки стверджують, що все було саме навпаки. >>

  • Потрібні робочі руки

    На тлі низького безробіття та великої кількості вакансій чеський уряд започаткував нову державну програму запрошення іноземних фахівців, повідомляє «Радіо «Свобода». Ідеться передусім про кваліфіковану робочу силу, яка зможе закрити прогалини на чеському ринку праці, а головним джерелом таких фахівців чехи бачать Україну. >>

  • З голоду не помрете, але паски затягуйте

    Міністри фінансів країн єврозони та представники Міжнародного валютного фонду після 11-годинних переговорів у Брюсселі домовилися вчора про новий транш допомоги для Греції в 11,5 млрд. доларів (10,3 млрд. євро) та реструктуризацію боргу, повідомляє Бі-Бі-Сі. >>