ХРОНІКА

24.06.2010

Футбол

Суперкубок України зразка 2004—2009 років залишать на довічне зберігання київському «Динамо» — чинному володарю трофея. Про це вчора повідомив журналістам гендиректор прем’єр–ліги Олександр Єфремов. Тож уже цього року «Шахтар» і «Таврія» розіграють Суперкубок нового зразка, вартістю 120 тис. грн. Єфремов представив його ескіз на папері.

* * *

Контрольний матч. «Металіст» (Харків) — ЦСКА (М, Росія) — 0:0.

* * *

Комітет атестування клубів Федерації футболу України відкликав ліцензію ФК «Харків», оскільки його керівництво не розрахувалося з гравцями. Нагадаємо, що клуб, власником якого є президент прем’єр–ліги Віталій Данилов, за підсумками минулого сезону вилетів із першої ліги у другу.

* * *

Матч «плей–оф» за право грати в першій лізі вінницька «Нива» й кременчуцький «Кремінь» проведуть 28 червня у Макарові, що на Київщині.

Хокей

Керівництво новоствореного ХК «Будівельник», позбавлене можливості виступати в київському Палаці спорту, розглядає варіанти проведення домашніх матчів у броварському «Терміналі» або в білоруських містах Бобруйськ та Гомель. Чи погодиться на це КХЛ, стане відомо найближчими днями.

Шахи

У чергових партіях турніру в румунському Медіаші українець Руслан Пономарьов зіграв унічию з китайцем Ван Юе (білими фігурами) й азербайджанцем Теймуром Раджабовим (чорними). Після восьми турів киянин посідає п’яте місце серед шістьох гросмейстерів. Руслан набрав три очки, що вдвічі менше, ніж лідер — норвежець Магнус Карлсен.