«Маяк» від адмірала

«Маяк» від адмірала

Про ці наміри адмірала Володимира Висоцького днями повідомила російська радіостанція «Маяк». Ідеться, зокрема, про фрегати проекту 22350 і дизельні ПЧ (підводні човни) проекту 677 «Лада». Поки що російський військовий флот на Чорному морі, як відомо, обходиться без субмарин (обидві на ремонті). За деякою інформацією, цьогоріч російські суднобудівники мають закласти один корпус фрегата і один корпус «Лади» — спеціально для ЧФ. Але чи підйомна ця справа для держбюджету північних сусідів з огляду на те, що росіяни так і не погасили 12–мільйонний борг перед пенсійним фондом України, — питання відкрите. Відомо лише, що досі флотське озброєння даного типу росіяни активно «гнали» лише на експорт.

Не дай себе заштрихкодити

Не дай себе заштрихкодити

    Warning: Invalid argument supplied for foreach() in /home/clients/umoloda/inc/templates/news2.inc on line 44

«Хай Табачник ходить з чипом», «Студент — не штрих із кодом», «Міністр хоче знати, де я був? Я краще скажу, куди йому піти!» — з такими гаслами на плакатах студенти зібралися під будівлею Міністерства освіти, щоб висловити протест проти впровадження проекту «Електронний студентський квиток». Як уже повідомляла «УМ», у міністра Дмитра Табачника виникла ідея введення електронних чипів у студентські квитки нібито з метою порахувати, куди і скільки їздять студенти. Активісти вважають, що цим самим міністр освіти намагається запровадити тотальний контроль над студентами, що є порушенням конституційних прав. Адже 33–тя стаття Конституції України гарантує громадянам свободу пересування.

«Щось точно заборонене»

«Щось точно заборонене»

Суховантаж «Сантьяго», який належить німецькій компанії, але ходив під прапором Антигуа, після тижневого простою в порту Лімассол на Кіпрі, затримала влада острова. На борту — дев’ятеро моряків екіпажу: п’ятеро українців та четверо росіян. За офіційною версією, команда судна збиралася покинути порт перед тим, як інспектори встановлять, чи не є його вантаж забороненим. Виявилося, що «Сантьяго» мало прямувати до Судану, порту Дарфур, а потім на Філіппіни, маючи на борту, за деякими даними, танки й вибухівку. Такий вантаж заборонено ввозити до Судану, де громадянська війна забрала до двох мільйонів життів, одразу за двома ембарго — Організації Об’єднаних Націй та Євросоюзу. 11 червня через вибухівку на борту судно відмовилися впустити до порту Лімассол, залишивши стояти на рейді. Коли з’ясували порт призначення — одразу затримали.

Нас не побільшає

Нас не побільшає

Інформація, що наша держава готова приймати у свої ряди нових громадян із числа етнічних українців, які мешкають у Киргизстані, не відповідає дійсності, запевняють у Міністерстві закордонних справ. Нагадаємо, днями низка засобів масової інформації з посиланням на вітчизняне МЗС повідомила, що у зв’язку з масовими безладами в цій країні наша держава навіть направляє до Киргизстану консульського співробітника для розгляду прохань про надання українського громадянства. Як писали деякі ЗМІ, директор Департаменту інформаційної політики Міністерства закордонних справ Олег Волошин нібито навіть пообіцяв український паспорт усім етнічним українцям.

Я сам до тюрми не піду!

Я сам до тюрми не піду!

    Warning: Invalid argument supplied for foreach() in /home/clients/umoloda/inc/templates/news2.inc on line 44

Турецька компанія «Енка» судитиметься з відомим вітчизняним олігархом і депутатом, власником донецького «Шахтаря» Рінатом Ахметовим. Предмет суперечки — суперстадіон «Донбас–Арена», який уже встиг стати візиткою шахтарського регіону. «Енка» — генеральний підрядник будівництва стадіону — подала позов у Міжнародний комерційний арбітражний суд Російської Федерації, аби отримати компенсацію збитків, завданих замовником — ТОВ «Стадіон ФК «Шахтар» — у ході реалізації проекту «Донбас–Арена».

«Цяцька» для Степана

«Цяцька» для Степана

Уперше спортивну автокралю Ferrari 458 Italia журналісти сфотографували в Києві біля розкішного чорного «Роллс–Ройсу», який належить родині Черновецьких. У фотокореспондентів і пересічних киян, які вмить «обліпили» коштовне авто, одразу виникла думка, що це — чергова «конячка» когось із грошовитих дітей столичного мера. Адже Христина та Степан Черновецькі давно відомі своєю слабкістю до вишуканих та ексклюзивних спорткарів, які можна побачити хіба ще на Голлівудських пагорбах, — «Ламборджині», «Порше» та «Феррарі». Довший час нову гоночну тачку Ferrari 458 Italia, що з’явилася на столичних дорогах, приписували мерській донці Христині, яка, мовляв, знайшла заміну своєму чорному Lamborghini Gallardo Spyder, продавши його. Втім, як виявилося, Ferrari — чергова «автообновка» Степана Черновецького. «Так, я купив її у червні», — підтвердив цю інформацію Степан Черновецький газеті «Сєгодня», зазначивши, що на спорткарі поки що їздить його дружина Жанна.

Джипом — по голові

Джипом — по голові

Інцидент стався на березі водойми, де втомлені сонцем коломийці рятувалися від спеки. На місце відпочинку компанії дорослих, у якій перебував разом із матір’ю 15–річний Олег, завернув позашляховик депутата Коломийської міськради, колишнього міліціонера Василя Череміщука. Не помітивши, як стверджував опісля народний обранець, хлопця, котрий лежав у траві, він випадково наїхав на нього переднім колесом. Очевидці, зокрема мати Олега, стверджують, що джип, яким керував депутат, проїхався хлопцю по правій частині обличчя та плечу, а водій перебував у нетверезому стані.

Бузьки прилетіли

Бузьки прилетіли

Лідер гурту ВВ Олег Скрипка навідріз відмовляється розповідати про свою дружину і дітей. Як би журналісти не витягували з нього інформацію про сімейне життя, він категорично заявляє: «Ми про це не говоримо». Та як би Скрипка з родиною не ховався від публічності, його не раз помічали в товаристві дружини Наталки Сидь і двох завзятих синочків — п’ятирічного Романка і дворічного Тарасика. «Олег мріє про донечку», — зізналися нещодавно колеги–музиканти славетного рокера. У понеділок пізно ввечері мрія лідера ВВ здійснилася. У пологовому будинку № 7 Наталка Сидь народила дівчинку вагою 3800 грамів. Красуні вевешника набираються здоров’я у сусідній зі спортсменкою Яною Клочковою палатою. Яна та Наталя народили того ж дня у тому ж пологовому.

А ви й далі мрійте про українську школу

А ви й далі мрійте про українську школу

Українську школу–колегіум у Севастополі, яка мала прийняти перших учнів уже 1 вересня 2010 року, не добудують навіть у наступному. «Цього року, на жаль, фінансування недостатнє. Дуже просили, щоб нам дали 21 мільйон гривень для того, щоб ми могли підвести всі комунікації. Тоді в наступному році ми могли б її здати, — каже голова Севастопольської міськ­держадміністрації Валерій Саратов. — Але, на жаль, грошей не дали. Нам Міністерство регіонального розвитку виділило тільки 4,6 мільйона гривень». Правда, пан Саратов сповнений оптимізму, що попри всі складнощі з фінансуванням школу–колегіум будуватимуть, як і всі об’єкти, спорудження яких було розпочато.

НОВИНИ ПЛЮС

НОВИНИ ПЛЮС

    Warning: Invalid argument supplied for foreach() in /home/clients/umoloda/inc/templates/news2.inc on line 44

Всі статті рубрики