А під стінкою в апараті — валізи з грішми стоять

А під стінкою в апараті — валізи з грішми стоять

Інформація про точну ціну переходу однієї «тушки» з опозиції до провладної коаліції, оприлюднена «Україною молодою» в номері за суботу, справила на політикум ефект прорваної греблі. Дані Олеся Донія про півтора мільйона доларів повторили багаторазово сотні ЗМІ та десятки інших обізнаних парламентаріїв. З’явилися й нові деталі. Так, лідер «Народної самооборони» Юрій Луценко в коментарі газеті «Коммєрсант–Україна», розповідаючи про перехід своїх соратників у коаліцію, додав, що, крім 1,5 «лимона», депутатам–«НУНСівцям» пропонують постійні виплати розміром 25 тис. доларів щомісяця. Посередник в операціях купівлі мандатів — той самий нардеп–бізнесмен Жванія, колишній спонсор «Самооборони». «Верх цинізму в тому, що ці торги ведуться в кабінеті голови апарату Верховної Ради, у присутності голови нібито опозиційної фракції «НУНС» (Мартиненка), бізнес–партнер якого, Давид Жванія, купує людей, пропонуючи одразу відкрити валізу. Ці валізи вишикувані тут же, під стіночкою», — каже Луценко.

Злиття до останньої краплі крові

Злиття до останньої краплі крові

    Warning: Invalid argument supplied for foreach() in /home/clients/umoloda/inc/templates/news2.inc on line 44

Кремль таки планує отримати у власність «Нафтогаз України». На вихідних глава «Газпрому» Олексій Міллер пояснив, як Москва планує взаємодіяти у паливній сфері з офіційним Києвом. Спочатку, за словами топ–менеджера «Газпрому», необхідно створити спільне підприємство, а потім повністю об’єднати дві структури. У загальну справу росіяни готові внести свої видобувні активи, а від українців сподіваються отримати їхні активи плюс газотранспортну систему.

Чартер для віце–прем’єра

Чартер для віце–прем’єра

Нова влада лише на словах закликає економити кошти бюджету під час кризи. На ділі ж високопосадовці не бажають відмовлятися від комфорту за рахунок платників податків. Так, 4 червня перший віце–прем’єр Андрій Клюєв відвідав із робочою поїздкою місто Запоріжжя, де провів нараду щодо проблем та перспектив регіону, в якому він має і приватні інтереси. Зокрема, як пише інтернет–видання «Українська правда», Клюєву належить Запорізький завод напівпровідників. Як з’ясувала «УП», перший віце–прем’єр літав до Запоріжжя чартерним рейсом авіакомпанії «Україна», що обслуговує перших осіб держави. Хоча користуватися літаками «України», ще й за кошти бюджету, пан Клюєв не міг у принципі, адже таке право мають лише Президент, Прем’єр–міністр і Голова Верховної Ради.

НОВИНИ ПЛЮС

НОВИНИ ПЛЮС

    Warning: Invalid argument supplied for foreach() in /home/clients/umoloda/inc/templates/news2.inc on line 44

Всі статті рубрики