ХРОНІКА

22.06.2010

Гандбол

Чемпіонат світу. Відбірковий турнір. «Плей–оф». Повторний матч (Запоріжжя). Україна — Словаччина — 21:30 (перший тайм — 12:14; Онуфрієнко (6), Бурка (5)). Перша гра — 30:25.

Підопічні Леоніда Захарова не втримали гандикап у п’ять м’ячів, здобутий у виїзній зустрічі тижнем раніше. Тож на фінальну частину чемпіонату світу до Швеції у січні поїдуть словаки. В історії українців єдиною залишається участь у ЧС–2001.

Хокей

Виступ київського «Будівельника» в КХЛ — під великим питанням. Фонд держмайна заборонив клубу проводити реконструкцію Палацу спорту за власні кошти, оскільки уряд виділив на це 87 млн. грн. із держбюджету. Реновація ж головної критої арени країни за державні кошти почнеться через місяць і триватиме аж до березня 2011 року. Виявилося, що держава готує палац до чемпіонату світу в першому дивізіоні, який Київ прийматиме у квітні, і не враховує інтереси «Будівельника».

* * *

Київський «Сокіл» досі не підтвердив участь у відкритому чемпіонаті Білорусі, хоча мав це зробити тиждень тому. Білоруська федерація погодилася почекати до кінця поточного тижня.

Шахи

Після дев’яти турів Меморіалу Капабланки, що наближається до завершення в Гавані, українець Василь Іванчук утримує лідерство. Здолавши напередодні чорними фігурами кубинця Брусона, львів’янин набрав 6,5 очка і на цілий бал відірвався від найближчого переслідувача — росіянина Непомнящего.

* * *

Українець Руслан Пономарьов опустився на п’яте місце турніру в румунському Медіаші. У п’ятому турі чемпіон світу–2002 поступився чорними ізраїльтянину Гельфанду, а в шостому — білими норвежцю Карлсену. В активі у киянина два очки, тоді як лідер, Карлсен, набрав 4,5 пункта.