ХРОНІКА

19.06.2010

Теніс

Учора українець Сергій Стаховський пробився у фінал трав’яного турніру АТР у голландському місті Гертогенбосх, обігравши на передостанній стадії бельгійця Хав’єра Малісса – 6:3, 6:4.

* * *

У чвертьфіналі турніру АТР в британському Істборні перша ракетка України Олександр Долгополов здолав господаря кортів Джеймса Уорда — 6:3, 6:4. А от Ілля Марченко поступився узбекові Денису Істоміну — 1:6, 4:6.

* * *

Українка Марія Коритцева й білоруска Дар’я Кустова пройшли до основної сітки парного розряду Уїмблдону, перегравши в другому колі кваліфікації росіянок Братчикову й Дяченко — двічі по 6:3.

Футбол

Київське «Динамо» уклало контракт на п’ять сезонів із 19–річним бразильським нападником Андре Феліпе, який досі виступав за «Сантос».

* * *

Президент ФФУ Григорій Суркіс заявив, що в наступному сезоні українськими суддями керуватиме іноземець, ім’я якого поки що не назвав. Одночасно клубам заборонили запрошувати на обслуговування матчів бригади іноземних рефері.

* * *

ІХ Міжнародний турнір пам’яті Віктора Баннікова (Київська область)

2–й тур. Група А. Україна — Сербія — 0:4, Італія — Білорусь — 1:2.

Турнірне становище: Сербія, Україна, Італія, Білорусь — 3.

Група В. Росія — Чехія — 0:4, Туреччина — Польща — 2:0.

Турнірне становище: Туреччина — 6, Чехія, Польща — 3, Росія — 0.

Шахи

У четвертому турі змагань у румунському Медіаші українець Руслан Пономарьов білими фігурами переграв господаря Нісіпяну. Після цього киянин із двома очками посідає третє місце, відстаючи на півбала від норвежця Карлсена й азербайджанця Раджабова.