Вогонь із неба

Вогонь із неба

Тільки–но українці почали оговтуватись від останніх потужних буревіїв, що пронеслися країною з неділі на понеділок, як наступного дня стихія дала про себе знати з новою силою. Мішанина дощу та граду разом зі штормовим вітром до 25 метрів за секунду зробили свою справу — в дев’яти областях спрацювала автоматика захисту ліній електропередач, унаслідок чого без світла залишились жителі 258 населених пунктів.

Трагедія була неминучою?

Трагедія була неминучою?

Експерти вважають, що до трагедії, яка сталася минулої неділі на шахті імені Орджонікідзе у Кривому Розі, призвели насамперед природні фактори. Нагадаємо, в результаті вибуху й подальшого обвалу на шахті загинув працівник Держгірпромнагляду. «Вибухи тільки прискорили процес. Мабуть, щось під землею було вже на межі, і те, що трапилося, — ще не найгірший результат», — вважає завідувач відділу Криворізького державного науково–дослідного гірничорудного інституту Володимир Цариковський. За словами експерта, обвал міг статися будь–якої миті. «Тоді загинула б ціла зміна. Людей врятувало те, що проходили вибухові роботи, і їх не було в шахті», — додав він.

Зупинка Брянськ — кінцева...

Зупинка Брянськ — кінцева...

Учора відбувся аукціон із продажу 76% акцій холдингової компанії «Луганськтепловоз». На торгах боролися дві компанії: Брянський машинобудівний завод, який пов’язують із російським бізнесменом Іскандером Махмудовим, та Сумське МВО ім. Фрунзе, що його контролює російський же бізнесмен Костянтин Григоришин. Заявку подавала ще одна структура — «Мантара Холдинг» (Кіпр), яка належить вітчизняному олігарху Ігорю Коломойському.

Полузав — і на лікарняне ліжко

Полузав — і на лікарняне ліжко

Соняшникове насіння, яке продається в Україні, небезпечне для здоров’я — в ньому вміст важкого металу в 2—6 разів перевищує норму. Таке неприємне для багатьох українців, які полюбляють лузати «сємки», відкриття зробив Центр незалежних споживчих експертиз «Тест», перевіривши близько десяти зразків продукції різних виробників.

А тепер — Мармурове...

А тепер — Мармурове...

Сьогодні 46–річний плавець–екстремал Олег Соф’яник вирушить на теплоході «Герої Севастополя» в Туреччину, аби вже в п’ятницю здійснити заплив із Чорного в Мармурове море через протоку Босфор. А компанію в морі йому складе давній приятель, місцевий журналіст Роман Черненко. Стартують спортсмени на вході в протоку Босфор, неподалік турецької фортеці Румпелі Фенері. Далі за течією попливуть Мармуровим морем до курортних Принципових островів. За словами Соф’яника, дистанція становитиме 60 кілометрів. Усі матеріальні витрати задля забезпечення нинішнього запливу бере на себе севастопольська фірма «Судноремонт». Свою нинішню акцію марафонці присвячують героям першої і другої оборони рідного міста.

Неприємності від «марлі»

Неприємності від «марлі»

Позавчора до хірургічного відділення Полтавської міської дитячої клінічної лікарні привезли дворічну Юлю. Закриту черепно–мозкову травму та численні забиття вона одержала після падіння з відчиненого вікна приватного будинку дідуся й бабусі. Як з’ясувалося, у гості до батьків чоловіка 24–річна мама дівчинки прийшла з двома доньками — Юлею та чотирирічною Анею. І не вгледіла, коли молодша донечка вилізла на підвіконня, обперлася на антимоскітну сітку, яка не витримала її ваги, й … полетіла донизу, на подвір’я. На щастя, найгіршого не трапилося, тож після допомоги медиків стан дівчинки залишався стабільним.

Дорогий наш Хрещатик

Дорогий наш Хрещатик

Київський Хрещатик цієї весни посів 48–ме місце у світі в рейтингу вулиць із найвищими ставками оренди на торгові площі, який склала консалтингова компанія «Кольєрс інтернешнл». Найдорожчою торговою вулицею на планеті наразі є Єлисейські Поля в Парижі, де оренда становить понад 13,5 тисячі доларів за квадратний метр на рік. Далі йде П’ята Авеню у Нью–Йорку, де «метр торгівлі» трохи не дотягує до 13,5 тисячі доларів. На третьому місці — Рассел Стріт у Гонконзі з цінами в межах 12 970 доларів за кв. м на рік.

НОВИНИ ПЛЮС

НОВИНИ ПЛЮС

    Warning: Invalid argument supplied for foreach() in /home/clients/umoloda/inc/templates/news2.inc on line 44

Всі статті рубрики