Брати по крові

Брати по крові

Киргизстан і досі лихоманить. Станом на вчора ситуація у південних областях країни залишалася тяжкою, оскільки владі не вдалося загасити вогнища заворушень, які спалахнули 10 червня на національному ґрунті. З вечора суботи в містах Ош, Узген та в Карасуйському і Араванському районах Ошської області указом тимчасового уряду Киргизстану було запроваджено цілодобову комендантську годину. У місто ввели танки, влада оголосила часткову мобілізацію військовозобов’язаних, цивільному населенню не дозволено залишати свої домівки без спеціальних документів чи розпоряджень. Але це не надто допомогло — різня перекинулася на сусідню Джалал–Абадську область.

Суцільне «Дз–з–з–з–з–з–з–з–з–з!!!»

Суцільне «Дз–з–з–з–з–з–з–з–з–з!!!»

Можна уявити, як дошкуляють дудки–вувузели закордонним туристам на стадіонах ПАР, якщо телеглядачі в усіх цивілізованих країнах, сидячи вдома на диванах, не лише затикають вуха або притишують звук телевізорів, а й масово підписуються під петиціями за заборону вувузел. Та головним нещастям тих, хто приїхав до Південної Африки на футбольну першість, залишається не набридливе дзижчання, а непривітні «тубільці», які сприймають «мундіаль» як добру нагоду поліпшити своє матеріальне становище. Ті новини з ПАР, що не стосуються власне перебігу футбольних матчів, більше нагадують зведення із зони міжетнічного конфлікту та дії мародерів на цій території.

Буря в словацькій склянці

Буря в словацькій склянці

Парламентські вибори у Словаччині відбулися за «чеським сценарієм». Як і за два тижні до того в Чехії, у соціалістів «украли перемогу» правоцентристи. Результати волевиявлення були позначені подвійною бурею: природною (сильний вітер пошкодив подачу електроенергії у Статистичне бюро — місцевий центрвиборчком) і політичною, адже підсумки виборів виявилися зовсім не такими, як передбачали соціологи.

НОВИНИ ПЛЮС

НОВИНИ ПЛЮС

    Warning: Invalid argument supplied for foreach() in /home/clients/umoloda/inc/templates/news2.inc on line 44

Всі статті рубрики