Не нагорі

Не нагорі

Для нашої чоловічої збірної континентальний форум, що позавчора закрився у Москві, контрастно розділився на дві половини. У першій — українці переважно вигравали, хоча час від часу й зазнавали втрат. Особливо прикрими були поразки Дениса Шкарубо у ваговій категорії до 48 кг (за нічийного рахунку рефері віддали перевагу суперникові) та Сергія Дерев’янченка (до 75 кг), якого, за думкою керівництва нашої делегації, відверто засудили. Утім п’ятеро боксерів у півфіналах — гідний показник.

І знову — Льюїс плюс Дженсон

І знову — Льюїс плюс Дженсон

Після річної перерви Гран–прі Канади повернувся у програму «формулічного» чемпіонату світу і приніс справжнє задоволення шанувальникам автоспорту. Захопливі перегони в Монреалі виграв британець Льюїс Хемілтон, представник команди «Макларен». Другим став його співвітчизник і напарник по «стайні» Дженсон Баттон. Команда з Уокінга вдруге поспіль оформила «дубль», причому її гонщики фінішували в тій самій послідовності, що й двома тижнями раніше у Стамбулі. Відтак Хемілтон очолив загальний залік чемпіонату, а «Макларен–Мерседес» зберіг чільну позицію в Кубку конструкторів. Саме «стайня» під керівництвом Мартіна Уїтмарша є найстабільнішою в сезоні–2010 — нагадаємо, ще два етапи вигравав Баттон.

Два по два

Два по два

Не так часто наші тенісисти радують своїх прихильників перемогами на турнірах найвищих серій — АТР в чоловіків і WTA — у жінок. Після завершення кар’єри Андрієм Медведєвим у представників сильної статі за всіх поки що віддувається Сергій Стаховський. Позавчора 24–річний уродженець Києва додав до двох одиночних титулів і друге звання переможця парних змагань.

Рівняння з чотирма невідомими

Рівняння з чотирма невідомими

З огляду на соціальне тло нинішнього чемпіонату світу, на команду–господарку важким тягарем лягає надзвичайна відповідальність. Думається, що від тривалості перебування збірної ПАР на турнірній дистанції залежать і ступінь ажіотажу місцевої публіки навколо самої гри, і відносний спокій та безпека іноземних туристів.

На їхньому місці могли бути ми!

На їхньому місці могли бути ми!

До групи В у нас «сантимент»: як там зіграє Греція, що стала на шляху української збірної? Перший поєдинок еллінів на «мундіалі» — проти Південної Кореї — показав повну безпорадність оборони, яка колись допомогла грекам стати чемпіонами Європи, та неспроможність вікових гравців ланки атаки. Забивши швидкий гол, корейці спокійно довели гру до перемоги. Тепер вони спробують поборотися з аргентинцями за перше місце в групі. А нам можна замислитися: у якому вигляді постала б на полях ПАР наша команда, якби восени пройшла греків?

Голкіпери помиляються двічі

Голкіпери помиляються двічі

В англійському футболі було чимало вправних голкіперів зі всесвіт­ньою славою — Гордон Бенкс, Пітер Шилтон, Девід Сімен. Але з часу завершення кар’єри Сіменом «пост номер один» став найбільш проблемною позицією — уже років сім–вісім немає єдиного гравця, що надійно закрив би «рамку» «Трьох левів». Стартовий поєдинок родоначальників футболу на чемпіонаті світу знову підтвердив, що Фабіо Капелло має головний біль із воротарями.

Фаворит смакує першу «кров»

Фаворит смакує першу «кров»

У четвертій за номером когорті почав виступ один із фаворитів усього «мундіалю» — збірна Німеччини. У стартовому матчі бронзові призери ЧС–2006 і срібні — ЧЄ–2008 виправдали очікування, просто розірвавши команду Зеленого континенту. Хоча для хлопців Йоахіма Льова все могло завершитися не так весело, якби на стартових хвилинах Австралія використала чи не найкращу за весь матч нагоду відкрити лік своїм голам у ПАР. Німців урятував капітан Філіпп Лам, ставши на заваді удару з близької відстані. А потім «бундестім» включив швидкість і оперативно зняв усі питання про переможця.

Команда на зліт!

Команда на зліт!

Один із фаворитів турніру, збірна Голландії, в першому матчі понеділка дещо натужно, але змогла розколоти міцного горішка — команду Данії. Підопічні Мортена Ольсена сконцентрувалися на обороні своїх воріт, але втримали їх недоторканними лише 45 хвилин.

ХРОНІКА

ХРОНІКА

    Warning: Invalid argument supplied for foreach() in /home/clients/umoloda/inc/templates/news2.inc on line 44

Всі статті рубрики